29.3 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDoodee Club - o afacere din jocul copiilor

Doodee Club – o afacere din jocul copiilor

În condiţiile în care timpul liber al părinţilor este din ce în ce mai scurt, înfiinţarea unor locuri de joacă pentru copii pare să fie o afacere de succes.

Aşa cum, în ulima perioadă, grădiniţele particulare au devenit o alternativă la învăţămânul de stat pentru că oferă o serie de facilităţi – lecţii de limbi străine şi de dans, gimnastică, balet, locurile de joacă particulare sunt şi ele o alternativă modernă la cele din faţa blocurilor. Diferenţa este că în acestea îţi poţi lăsa copilul în grija unei persoane care-l supraveghează şi se joacă împreună cu el. În schimbul acestor servicii, părinţii plătesc anumite sume de bani care variază, în general, în funcţie de dotările de care dispune locul respectiv.

 

Loc de joacă şi petreceri private

 

Ideea unui astfel de loc, care vine atât în întâmpinarea părinţilor, a bunicilor şi a bonelor, cât şi a copiilor, i-a venit şi unui craiovean. În septembrie 2006 a apărut Doodee Club, un loc unde se organizează şi petreceri private pentru cei mici, costul lor fiind de 35 de lei (includ invitaţiile pentru copii, meniul, tort pentru sărbătorit şi o şampanie). Pentru ceva bani în plus, la petrecere îşi fac apariţia şi un clovn, o zână (actori profesionişti de la Teatrul de Păpuşi) care se ocupă de atmosferă şi de face-painting. „Am ales acest domeniu pentru că aveam nişte bani şi ne-am gândit să investim în ceva care să nu aibă legătură cu afacerea de bază. Iniţial am vrut să apelăm la o franciză, însă am considerat că taxa pentru aceasta era prea mare“, a declarat Daniel Dragomir, managerul clubului.

Potrivit acestuia, investiţia iniţială, ce a constat în echipament şi amenajarea spaţiului, s-a ridicat la aproximativ 100.000 de lei. „Echipamentul este din Canada“, a spus Daniel Dragomir, care a explicat că pentru montarea lui au venit specialişti de acolo.

 

„Este o afacere foarte grea“

 

Cu toate că pare o afacere simplă, lucrurile nu stau chiar aşa. Motivul îl constituie faptul că implică două tipuri de clienţi – părinţii şi copii, cei dintâi fiind foarte pretenţioşi, mai ales că vor, cum este firesc, tot ce e mai bun pentru copiii lor. În plus, responsabilitatea de a avea grijă de copilul altei persoane este mare. „Este o afacere foarte grea şi meticuloasă. Responsabilitatea de a lucra cu copii e extrem de mare“, a afirmat Daniel Dragomir. Acesta a explicat că, deşi este mai greu cu părinţii, cu copiii lucrurile sunt mai simple. „Cea mai uşoară treabă e cu micuţii. Singura problemă care apare cu aceştia este că nu vor să mai plece“, a adăugat managerul de la Doodee Club.

 

„Contează clientul fidel“

 

Dacă-ţi faci treaba cum trebuie, şi cei mai dificili părinţi devin clineţi fideli. În ceea ce priveşte promovarea, ca şi în turism, părintele mulţumit este acela care face reclamă gratuită atât prin discuţiile cu ceilalţi, cât şi prin organizarea de petreceri private. „Contează clientul fidel. El este cel care a fost o dată, a văzut că e bine şi revine. De la el află şi alţii“, a declarat Daniel Dragomir. Potrivit acestuia, într-o astfel de afacere e nevoie să alegi cu atenţie angajaţii, care obligatoriu trebuie să îndrăgească micuţii. În plus, nu trebuie ignorate nici relaţiile dintre angajator şi angajat, care trebuie să fie relaxate. În ceea ce priveşte poziţionarea unui astfel de loc de joacă pentru copii, Dragomir este de părere că nu contează foarte mult (Doodee Club, de exemplu, este în apropierea Gării), ci serviciile oferite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII