29.3 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBăncile se bat în credite reîncărcate

Băncile se bat în credite reîncărcate

Băncile rezolvă problemele clienţilor care pe perioada rambursării împrumutului bancar transformă creditul de nevoi personale în linie de credit. Ele oferă clienţilor posibilitatea de a împrumuta noi sume de bani ori de câte ori au nevoie, fără nici un document suplimentar.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor românilor şi a-şi fideliza clienţii, portofoliul de produse şi servicii al băncilor este în permanenţă îmbunătăţit. Anul acesta, bancherii au lansat „moda“ creditelor reîncărcabile. Acestea presupun repunerea la dispoziţia clientului a unei sume de bani reprezentând valoarea creditului rambursat deja de acesta. Altfel spus, valoarea reîncărcată nu poate depăşi diferenţa dintre valoarea iniţială a creditului şi soldul curent. Opţiunea de reîncărcare este aplicabilă atât în cazul creditelor în lei, cât şi în cazul celor în valută. Totuşi, de la bancă la bancă există anumite diferenţe în ceea ce priveşte perioada de rambursare care poate fi sau nu extinsă în momentul activării acestei opţiuni. Avantajul principal al acestui „credit“ îl constituie faptul că pentru aprobarea sa nu este nevoie de un nou dosar de credit, ci doar de o simplă cerere la bancă, iar în unele cazuri şi de o adeverinţă de venit, fapt care vă scuteşte de o serie de costuri suplimentare. În acelaşi timp, în momentul în care vă hotărâţi să activaţi această opţiune, trebuie să vă interesaţi cu privire la comisionul de acordare a creditelor reîncărcate (unele bănci le percep, altele nu). În plus, nu ignoraţi nici faptul că veţi plăti mai multă dobândă pentru că, la fiecare reîntregire, se revine la situaţia din primii ani ai perioadei de rambursare, când rata lunară este formată preponderent din dobândă şi mai puţin din principal.

 

„Pentru a împrumuta noi sume de bani, clienţii au la dispoziţie multiple opţiuni“

 

Una dintre băncile care acordă credite reîncărcabile este Alpha Bank.

Prin intermediul creditului de nevoi personale Alpha Open, cu ipotecă, disponibil în lei sau euro, banca oferă clienţilor posibilitatea de a împrumuta noi sume de bani, ori de câte ori au nevoie, fără nici un document suplimentar, în limita sumei aprobate iniţial.

„Pentru a împrumuta noi sume de bani, clienţii au la dispoziţie multiple opţiuni: menţinerea aceleiaşi rate lunare şi prelungirea perioadei de rambursare sau modificarea ratei lunare şi menţinerea, reducerea ori prelungirea perioadei de rambursare“, se arată într-un comunicat emis de bancă. Soldul creditului împreună cu suma reîncărcată nu poate depăşi valoarea creditului iniţial. Suma minimă reîncărcată este însă de 1.000 de euro.

„Acordarea refinanţării se face în baza aceluiaşi dosar de credit“

 

La BRD, opţiunea de reîncărcare este valabilă pentru creditele de nevoi personale nenominalizate Expresso Non-Stop cu garanţie imobiliară. „Un avantaj al acestei opţiuni este acela că acordarea refinanţării se face în baza aceluiaşi dosar de credit, astfel că nu mai este nevoie de costuri suplimentare cu reevaluarea imobilului“, au declarat surse din BRD Group Craiova. Acestea au explicat însă că există anumite condiţii care-l califică pe beneficiarul creditului să i se aprobe refinanţarea. „Clientul nu trebuie să fi înregistrat rate restante, deci trebuie să aibă o conduită financiară impecabilă, trebuie să fi rambursat minimum 2.000 de euro sau echivalentul în lei. În plus, clientul trebuie să fi rambursat creditul pe minimum un an“, au adăugat surse din BRD Group Craiova. Altfel spus, la început, creditul se comportă ca orice alt credit obişnuit, iar după un an de la contractare clientul poate împrumuta sume suplimentare, în limita sumei rambursate din creditul iniţial. „În urma acestei operaţiuni, graficul de rambursare rămâne acelaşi, dar rata lunară se recalculează ţinând cont de noul nivel al datoriei faţă de bancă. Prin urmare, cresc ratele“, notează www.9am.ro.

 

„Serviciul este destinat clienţilor care au în derulare credite de consum“

 

Altă unitate bancară ce a lansat serviciul de reîncărcare a creditelor de consum aflate în derulare este şi BCR (luna trecută). Acesta poate fi accesat în momentul în care clienţii au rambursat cel puţin jumătate din valoarea împrumutului sau au plătit jumătate din numărul total de rate stabilite prin graficul (iniţial) de rambursare emis la momentul acordării creditului. Banca oferă însă posibilitatea extinderii perioadei de rambursare. „Serviciul este destinat clienţilor BCR care au în derulare credite de consum Divers BCR şi Maxicredit BCR, în lei sau valută, şi presupune repunerea la dispoziţia clientului a unei sume reprezentând valoarea creditului rambursat deja de acesta, concomitent cu posibilitatea extinderii perioadei de rambursare“, se arată într-un comunicat emis recent de bancă. Potrivit acestuia, clientul poate beneficia de reîncărcarea creditului ori de câte ori doreşte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII