18.7 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTârgul AGROTEX 2007 se deschide sâmbătă

Târgul AGROTEX 2007 se deschide sâmbătă

Platforma Regiei Autonome de Transport Craiova, de pe Calea Severinului, va fi, începând de sâmbătă, gazda persoanelor fizice şi juridice interesate să investească în agricultură.

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) „Oltenia“ organizează, în perioada 19-24 mai, cea de-a XVI-a ediţie a Târgului Naţional cu participare internaţională AGROTEX 2007. „Acesta este cel de-a doilea an când nu vom avea Salonul Agroaliment, din cauza condiţiilor improprii“, a declarat Gheorghe Albu, preşedintele CCI „Oltenia“. Potrivit acestuia, la AGROTEX 2007 vor expune 21 de firme producătoare şi distribuitoare de maşini, utilaje şi echipamente agricole, produse agricole, material semincer şi alte produse şi accesorii necesare în agricultură. Dintre firmele participante, zece sunt dealeri ai unor agenţi economici străini şi români. Organizându-l pe platforma RAT Craiova, CCI „Oltenia“ încearcă să acrediteze şi să creeze vadul pentru Centrul Euroregional Transfrontalier, visul mai vechi al reprezentanţilor CCI.

În condiţii de secetă, sistemul de mecanizare este absolut necesar

„În anul 1990, când am iniţiat prima manifestare, au fost două motive. Primul a fost acela că industria constructoare de maşini agricole era dezvoltată, iar al doilea, categoria solului, iar suprafaţa terenului pretabil activităţilor agricole din judeţ era mare (locul doi pe ţară)“, a adăugat preşedintele CCI „Oltenia“. Potrivit acestuia, sistemele de irigaţii din judeţ erau pe primul loc în ţară. În timp însă, lucrurile s-au schimbat, iar domeniul construcţiilor de maşini agricole nu a cunoscut un ritm ascendent, ci dimpotrivă (vezi Tractorul Braşov sau Semănătoarea Bucureşti). „În condiţii de secetă, sistemul de mecanizare este absolut necesar. Importanţa acestui eveniment expoziţional constă în acoperirea necesarului de maşini agricole pentru producători, fie ei fermieri mici, mari sau mijlocii“, a explicat Gheorghe Albu. Acesta a evidenţiat că, în ciuda faptului că economia de piaţă înseamnă să răspunzi cerinţelor, de la eveniment, ca şi din piaţă, lipsesc utilajele pentru ferme mijlocii. „Există în producţie o serie de utilaje pentru suprafeţe mari şi mici, dar nu şi pentru cele mijlocii“, a spus Albu.
Faptul că prima zi de AGROTEX 2007 coincide cu data referendumului este motivat de reprezentanţii CCI „Oltenia“ prin faptul totul a fost stabilit acum un an. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS