18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024

Sfaturi practice

 De multe ori, in casele moderne se mai pot vedea culori neasteptate – tapete in dungi, covoare cu flori mari, fotolii tapitate cu desene geometrice, draperii cu desene florale marunte, fiecare altfel colorate etc. Impresia facuta de acestea este deosebit de neplacuta, ambianta este obositoare pentru nervi, pentru ochi, iar efectul general este lipsit de eleganta si rafinament.


Lucrul cel mai important in decorarea caminului nostru este sa se evite impresia de ingramadire a obiectelor si a mobilelor, in asa fel incât acestea sa fie cât mai aerate.


Când s-a ajuns la o solutie optima, nu trebuie acceptata ideea ca toate lucrurile si-au gasit locul pentru totdeauna si ca nu mai este cazul sa fie adaugat si schimbat nimic. Din când in când, schimbarea, chiar in detalii, este necesara. Aceleasi obiecte plasate in acelasi loc devin la un moment dat opace, chiar plictisitoare.


Alta greseala este tendinta de a finisa fiecare incapere in culori diferite (cât mai multe daca se poate). Sa retinem ca fiecare incapere primeste lumina in mod diferit si in consecinta nuantele vor parea diferite.


„Nu imi permit sa apelez la un specialist“. Gânditi-va ca fie si numai o culoare neinspirat aleasa poate duce la revopsirea intregului spatiu, deci la costuri duble. Daca doriti, priviti-o ca pe o asigurare ca totul va fi asa cum v-ati imaginat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS