21.2 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCe vor angajatorii de la absolvenţi

Ce vor angajatorii de la absolvenţi

Puşi faţă în faţă cu angajatorii, absolvenţii descoperă de cele mai multe ori că anii de facultate şi toate cunoştinţele acumulate sunt egale cu zero. Atunci când vine vorba de experienţă şi practică, tinerii bat în retragere. CareeBuilder a întrebat câţiva manageri care sunt cele mai importante cinci lucruri pe care le caută atunci când vor să angajeze un absolvent.

1. Experienţa este relevantă

28% dintre angajatori au citat experienţa ca fiind cel mai important factor în luarea deciziei de angajare. Absolvenţii de studii superioare subestimează  experienţa pe care o capătă cu ajutorul internshipurilor, joburilor part-time şi activităţilor extracurriculare şi nu îşi dau seama că tocmai aceste lucruri mici îi pot ajuta să obţină jobul. Potrivit studiului întreprins de CareerBuilder, 63% dintre manageri spun că voluntariatul este considerat experienţă relevantă. Pentru studenţii fără prea multă experienţă, un CV care subliniază abilităţile personale mai mult decât locurile de muncă anterioare este o alegere bună.

2. Profesionalism în timpul desfăşurării interviului

Dacă proaspeţii absolvenţi vor să fie trataţi ca nişte profesionişti, trebuie să se îmbrace şi să se comporte ca atare. Prima impresie este, de cele mai multe ori, şi ultima. Aşadar, studenţii ar trebui să investească mai mult într-un costum serios, business, şi să vină la interviu îngrijiţi şi la timp. Înainte de asta, studenţii trebuie să cerceteze compania pentru care doresc să lucreze şi să-şi pregătească unele răspunsuri la cele mai comune întrebări care se pun la un interviu de angajare.

3. Încadrarea în cultura organizaţională

Fiecare companie are propriul stil de lucru, iar angajatorii vor să se asigure că personalitatea candidatului se va potrivi organizaţiei pe care o conduc. Înaintea interviului, absolvenţii aflaţi în căutarea unui loc de muncă ar trebui să viziteze site-ul companiei, pentru a cunoaşte exact cultura şi misiunea ei. Ar trebui, de asemenea, să stea de vorbă cu cât mai multă lume care lucrează în compania respectivă, pentru a vedea care sunt punctele de vedere din interior.

4. Educaţia

Angajatorii iau în considerare şcoala ale cărei cursuri le-a absolvit candidatul. De asemenea, orice diplomă, orice training sau curs contează. Dacă studenţii au terminat cursuri care au legătură directă cu poziţia pe care vor să o ocupe, pot include acest lucru în CV, într-o rubrică destinată pregătirii speciale, legate de jobul pe care vor să-l obţină.

5. Entuziasm

Tinerii ar trebui să-şi exprime interesul faţă de poziţia pe care vor să o ocupe şi să se prezinte cu aceeaşi energie pe care intenţionează să o aducă în companie. Când absolvenţii de studii superioare obţin, în cele din urmă, acel prim job, este important de recunoscut faptul că primele 90 de zile la noul loc de muncă sunt, în realitate, prelungirea interviului. În tot acest timp este vital să faci o impresie pozitivă şi profesională managerilor şi colegilor. Majoritatea absolvenţilor nu sunt obişnuiţi cu mediul corporatist şi fac greşeli care îi pot costa locul de muncă. Potrivit angajatorilor, cele mai mari greşeli pe care le fac proaspeţii absolvenţi în primele trei luni de muncă sunt: sosirea cu întârziere la birou, atitudinea negativă faţă de colegi, rezolvarea problemelor personale în timpul programului de lucru şi faptul că nu pun întrebări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII