28.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCreşte numărul de angajaţi

Creşte numărul de angajaţi

Administraţie publică, servicii sociale, comerţ, hoteluri şi restaurante, acestea sunt domeniile unde numărul de angajaţi va creşte în această perioadă.

 

Conform unui studiu realizat de compania Manpower România, peste o treime dintre angajatorii intervievaţi sunt optimişti în ceea ce priveşte creşterea numărului de salariaţi în trimestrul IV al anului 2008, cele mai încrezătoare previziuni fiind raportate de cei din sectoarele administraţie publică şi servicii sociale – 29%, comerţ – 27%, hoteluri şi restaurante – 25%. Singurul sector unde se aşteaptă un număr mai mic de persoane care se vor angaja în următoarele luni este cel energetic, cu numai 4%.

 

Tendinţă pozitivă pe piaţa forţei de muncă

 

Previziunea de angajare este de 21%, aşa cum relevă studiul, 32% dintre angajatori intenţionând să crească numărul de salariaţi, în timp ce 11% se aşteaptă la o scădere a celor care doresc să aibă un loc de muncă. „Suntem optimişti în ceea ce priveşte rezultatele acestei ediţii a Studiului Manpower privind Perspectivele de Angajare. Tendinţa pe piaţa forţei de muncă din România rămâne pozitivă. Aceasta este o veste bună atât pentru cei care îşi caută un loc de muncă, dar şi pentru angajatori şi, totodată, ne confirmă dinamica pieţei în care operăm“, a declarat Camelia Stănculescu, general manager Manpower România.

 

Regiunea sud-vest, codaşă

 

Angajatorii din toate sectoarele de activitate din România care apar în studiul Manpower se aşteaptă la un nivel optimist al activităţii de angajare pentru următorul trimestru al anului 2008. Cei din nord-vest, Bucureşti şi Ilfov anticipează o activitate optimistă de angajare pentru ultimul trimestru al anului 2008, de 31%, respectiv 24%. Cei din regiunea sud-vest au avut cele mai slabe planuri de angajare pentru acest trimestru, de numai 6%.

La nivel global, planuri favorabile de angajare pentru trimestrul IV din 2008 sunt raportate de angajatorii din India – 43%, Peru şi Costa Rica – 29%, Singapore – 25%, Taiwan – 23% şi România – 21%. Cele mai slabe intenţii de angajare sunt raportate de angajatorii din Spania, Irlanda şi Italia.

 

Angajatorii, la raport

 

Studiul „Perspectivele de angajare pentru trimestrul IV 2008“ a fost efectuat prin intervievarea unui eşantion reprezentativ de 752 de angajatori români din zece sectoare de activitate: administraţie publică şi servicii sociale, agricultură, vânătoare, silvicultură şi pescuit, comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, construcţii, energie electrică, gaze şi apă, finanţe, asigurări, servicii imobiliare şi servicii de afaceri, hoteluri şi restaurante, industria extractivă, industria prelucrătoare, transport, depozitare şi comunicaţii. Regiunile incluse sunt Bucureşti şi Ilfov, centru, vest, nord-vest, sud, sud-vest, sud-est, nord-est.

Efectuat trimestrial, Studiul Manpower privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă măsoară intenţiile angajatorilor în ceea ce priveşte numărul de salariaţi în trimestrul următor şi reprezintă cel mai vast studiu privind angajarea de forţă de muncă şi cu cea mai mare capacitate de previziune din lume, adunând date de la aproximativ 55.000 de angajatori de pe glob în fiecare trimestru.

Manpower Inc. este lider mondial în industria serviciilor de resurse umane, creând şi furnizând servicii care le permit clienţilor săi să câştige într-o lume a muncii aflată în continuă schimbare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS