10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriConcediaţi pe capete, tranşa a treia

Concediaţi pe capete, tranşa a treia

Cei 219 angajaţi ai Poliţiei Comunitare Craiova prinşi pe listele de disponibilizări conform OUG nr. 63 din 2010 au fost înştiinţaţi oficial că mai au loc de muncă 30 de zile.

Ziua D – de la disponibilizări – a sosit şi la Poliţia Comunitară Craiova. Instituţia a emis cele 219 preavize angajaţilor, majoritatea agenţi comunitari, care urmează să plece din unitate din cauza reducerii organigramei, conform OUG nr. 63 din 2010. Poliţia Comunitară va rămâne cu 300 de oameni peste 30 de zile, termenul până la care cei 219 disponibilizaţi mai pot veni la muncă. Potrivit legii, la cerere, conducătorul instituţiei poate aproba ca persoanele disponibilizate să vină la program numai patru ore. „Este dreptul lor să solicite prezenţa la program numai patru ore. Până în prezent nu au fost însă înregistrate astfel de cereri“, a spus directorul Mateescu. Tot în termen de 30 de zile de la primirea comunicării, angajaţii concediaţi au şi dreptul de a contesta în instanţă decizia de disponibilizare. Directorul Octavian Mateescu a mai arătat că, de la 1 septembrie, pe sectoarele de lucru specifice ale Poliţiei Comunitare vor interveni modificări, însă, deocamdată, acestea nu sunt stabilite. Concedierea în masă de la Poliţia Comunitară este a treia şarjă a acţiunii de trimitere acasă a oamenilor din serviciile Primăriei Craiova, după Salubritate, care îngroaşă numărul şomerilor cu 339 de persoane, şi RAADPFL Craiova, cu 134 de oameni.

Firma de pază, în lucru

În vreme ce agenţii comunitari primesc înştiinţările, la primărie se lucrează la statutul unei societăţi comerciale de pază, cu acţionar majoritar consiliul local, care să preia mai multe dintre obiectivele pe care se presupune că Poliţia Comunitară Craiova nu le va mai putea acoperi. În cazul în care această idee se va materializa, mulţi dintre poliţiştii obligaţi acum să plece acasă vor putea să încerce să se angajeze. Potrivit iniţiatorilor proiectului de înfiinţare a societăţii, propunerea ar putea fi supusă aprobării consiliului local chiar în şedinţa ordinară din această lună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII