Queen, o afacere din impuls



S-a trezit într-o dimineaţă cu gândul să-şi deschidă un restaurant. A găsit unul de vânzare şi l-a cumpărat. A venit cu idei noi şi în numai o lună a reuşit să aibă succes.

A terminat liceul cu specializarea filologie-istorie şi o facultate cu specializare tehnică. A lucrat 14 ani în domeniul „drumuri şi poduri“ în sistem de stat. Începând din 2004, s-a angajat într-o firmă particulară, care-şi desfăşoară activitatea în acelaşi domeniu şi la care, între timp, a devenit şi unul dintre acţionari. Acum o lună, a realizat însă că-şi doreşte şi altceva. „Sunt o fire spontană. Nu a fost nimic planificat. M-am trezit dimineaţa cu dorinţa de a-mi deschide un restaurant“, a declarat Mihaela Florea, administratoarea restaurantului Queen.

Investiţia s-a ridicat la peste 80.000 de euro

Alegerea a fost destul de simplă: a parcurs anunţurile de vânzare din Gazeta de Sud, a făcut o alegere şi a dat acontul în aceeaşi zi. A preluat astfel o afacere din domeniul serviciilor alimentare existentă în piaţă, cu tot cu contract de închiriere spaţiu, mobilier, veselă, angajaţi şi tot ce mai presupunea. Asta nu înseamnă însă că lucrurile au rămas aşa. A venit cu servicii suplimentare (catering la domiciliu, catering de recepţie, organizare de mese festive) şi o abordare nouă (muzică clasică live). În plus, a adoptat o politică de preţ atractivă. Aşa a reuşit ca, în aproximativ o lună, să includă în portofoliul de clienţi Ministerul Cercetării şi o firmă farmaceutică pentru care a organizat două petreceri. În plus, oferă deja catering pentru 60 de persoane zilnic. „Am venit, am văzut, mi-a plăcut. Investiţia s-a ridicat la peste 80.000 de euro. Am preluat şase angajaţi, dar între timp am completat echipa până la 22 de persoane“, a precizat Mihaela Florea, care a explicat că va continua să investească în această afacere: doreşte să introducă şi comenzi electronice, iar la iarnă, să închidă terasa şi să o încălzească.

„Oamenii trebuie supravegheaţi astfel încât să nu-i jigneşti“


Trecerea de la cizme de cauciuc, de pe şantier, la prestări servicii a fost destul de uşoară. „E plăcută trecerea. Este o afacere destul de grea. Dacă o faci însă cu plăcere, greutăţile nu se simt“, a spus Mihaela Florea, care a explicat că una dintre greutăţi este programul de noapte. Pentru a se asigura că afacerea va avea succes, administratoarea firmei are, în primul rând, o relaţie corectă, dar şi o bună colaborare cu angajaţii, principalii pioni în relaţia cu clienţii.

„Angajaţii trebuie supravegheaţi astfel încât să nu-i jigneşti şi să-i respecţi în primul rând ca oameni. În plus, trebuie să ne respectăm ca şi colegi, creând în acelaşi timp un ambient plăcut“, a adăugat Florea. Aceasta a subliniat că la restaurant are mai mulţi subalterni bărbaţi. „E mai uşor să lucrezi cu ei“, a completat Mihaela Florea.

În succesul afacerii, familia a avut un rol deosebit de important. „Gestiunea mi-o ţine fiica mea. În ceea ce îl priveşte pe soţul meu, acesta mă sprijină în tot ceea ce fac, mai ales moral“, a afirmat aceasta. Pentru cei care visează la o afacere asemănătoare, sfatul Mihaelei Florea este să fie optimişti.



Autori
Etichete , , ,

Comenteaza acum

11 Comentarii

  1. TRAZNEA said:

    HA HA HA, AM STAT INTR-O SEARA 50 DE MINUTE SA ADUCA 2 SALATE, PROBABIL CA NU A FOST APA IN INTERVALUL ACESTA PENTRU A IRIGA VARZA. PACAT DE SALATELE ALEA CA TARE LE-AU STALCIT RETETA DE CAND S-A SCHIMBAT DENUMIREA

  2. dionis said:

    “S-a trezit într-o dimineaţă cu gândul să-şi deschidă un restaurant. A găsit unul de vânzare şi l-a cumpărat” Interesant … Sincer, si eu ma trezesc in fiecare dimineata cu o dorinta de acest gen, dar niciodata nu gasesc bani pentru a cumpara mai mult decat ceea ce-mi este necesar pentru traiul zilnic. Oricum articolul este senzational, asteptam de mult sa citesc asa ceva. Stau si ma gandesc cine mai da banii pe acest ziar. In ceea ce priveste servirea din restaurantele din Craiova, ce sa mai zic, este jale. Totul este prost gatit, servirea execrabila, iar la nota de plata, in noua cazuri din zece esti inselat. Sunt convins ca si la restaurantul doamnei de mai sus … din pacate i-am uitat numele, in ciuda stradaniei gds de a-i face reclama, este la fel.

  3. Hmm said:

    Este jalnic acest articol este o reclama jegoasa … si este trect la economie .. 🙁 sincer Nr. 2 sunt de aocrd cu tine si eu ma trezesc si nu gasesc banii

  4. Craiovean get-buget said:

    nu ar merita sa incercati vreo verificare de card?…..

  5. c.r. said:

    Patetic! Mi-ar fi rusine sa spun ca am lucrat la stat 14 ani, apoi la patron (in acelasi domeniu, stranie coincidenta, firma capusa cumva?) si brusc m-am trezit ca vreau sa fiu patron…dau fuga la banca, scot 80000 de euro, o nimica toata, rasfoiesc gds(ar fi fost culmea sa fie alt ziar) si seara, voila, patron de restaurant!

  6. queen said:

    cel mai jegos articol din ziar de pana acum.mai interesante comentariile cine stie ce p.u.l.i. a consumat doamna patroana in noapte cand sa visat patroana de restaurant si a sustinuto MORAL sotul.reclama jegoasa si de la santierita stie ea in restaurant.cine stie ce tepe o fi tras ea pe unde a lucrat si cati oameni or fi ramas fara bani .mai interesativa de patroane de teapa ei ca pute ,pute rau de tot
    halal articol cati bani ati luat ca sa-l bagati la economie rusine

  7. necunoscut said:

    de ce vorbiti voi de restaurant ati fost pe acolo sau de patroana o cunoasteti tineiva comenterali jicnitoare pentru voi eu nu o cunosc dar o respect pentru ca a avut taria de a se lasa de drumuri unde castiga mult si a investit intrun restaurant de apreciat este ca a mai dat o paine de mancat la un numar anume de angajati

  8. Dan D-orulet R-otariu said:

    Iar aud o remarca departe de realitate. Ea, tanti din articol da “o paine de mancat …. la angajati” si eu stiu ca e taman invers, angajatii asigura painea ei. Daca ar putea sa se descurce fara angajati sa o faca si sa nu mai dea asa …. din mila … paine la angajati. Ea de pe spinarea fiecarui angajat castiga de cel putin 3 ori pianea angajatului. Pianea si-o castiga singur, prin munca, angajatul, nu i-o da de pomana patronul, caci salariatul nu e …. cersetor, isi da sufletul, tineretea, sanatatea pentru un amarat de salariu …. atat de amarat ca e nevoit sa traiasca mai mult din ciubucuri decat din salariu!

  9. queen said:

    sa va spun ceva!restaurantu queen a dat faliment…doamna patroana nu si-a platit anajati de 1luna jumate.bataie de joc.verificati si o sa vedeti.vb cu anajati care au lucrat….asi bate joc de absolut oricine doamna patroana cum afacut si la firma care a avuto anainte…oameni care nu au luat bani de 2 luni…o nesimtita de patroana…verificat i cei de la gazeta sa vedeti adevaru

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 19 septembrie 2008

Actualitate

» Dascălii, dezamăgiţi de guvernanţi
» Terenul şcolilor, la mezat
» CEZ – altă placă, aceeaşi beznă
» Duelul pledoariilor s-a încheiat în procesul dintre România şi Ucraina

Local

» Scurte ştiri
» Geoană, premier de Oltenia
» Centrele de permanenţă „renasc“ greu
» Primarii, invitaţi la curăţenie
» Peste 100 de familii ar putea fi expropriate
» Şcolile nimănui
» UPSC şi Fundaţia „Aici“ pun accentul pe cultură
» Mandate prelungite pentru şefii DNA
» Moarte suspectă
» Cadavrul unei femei, descoperit în pădure
» „Impresie“ se vrea liber
» Haiduci informatici, virusaţi de poliţişti
» Scurte ştiri
» Controale în spitale
» Dezbatere istorică la Craiova

Gorj

» Traseismul politic ia avânt în Gorj
» Fometescu şi Banţa, marş pe biciclete
» Casa lui Brâncuşi, în paragină

Sport

» Scurte ştiri
» Hamilton ştie ce nu trebuie să facă
» Daniela Mincă se aşteaptă la un început greu
» România şi India, pentru un loc în Grupa Mondială
» Municipalul intră în reparaţii
» Meciuri grele pentru Chimia şi Armata
» David, suspendat fără să ştie
» Arătaţi-vă valoarea!
» Balaci: Vom învinge la Urziceni

Bani & Afaceri

» Şah-mat retrocedării şcolilor
» Queen, o afacere din impuls
» Cula Greceanu, aprig disputată

Sanatate

» Un nou dispozitiv de injectare a insulinei
» Tratament din viermi paraziţi
» Igiena dentară la şcolari
» Muştarul vine de hac bolilor

Magazin

» HOROSCOP
» Scurte stiri
» Runcu, destinaţia perfectă de weekend
» Apariţii editoriale
» Agenda evenimentelor
» Fereşte-te de radar
» Întreruperi energie electrică
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită

Opinii

» Legea alimentelor în şcoli – Efectele

Top