5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriGrecia, loc de muncă şi de vacanţă pentru studenţi

Grecia, loc de muncă şi de vacanţă pentru studenţi

Lucrezi şi călătoreşti în acelaşi timp. Un vis devenit realitate pentru foarte mulţi studenţi care au ajuns să îşi petreacă vacanţa de vară departe de meleagurile româneşti. Au câştigat bani, dar în acelaşi timp au văzut locuri de vis. Acum şi studenţii craioveni au ocazia să ajungă în Grecia prin programul Work and Travel.

Trebuie să fii student şi să vrei să munceşti, acestea sunt condiţiile pe care este necesar să le îndeplineşti ca să poţi ajunge să lucrezi în domeniul turismului din Grecia. Recepţioneri, şoferi, barmani, cameriste, bucătari, chelneri, hostess, cosmeticiene, instructor aerobic, salvamar, baby-sitter şi multe alte joburi le stau la dispoziţie studenţilor care vor să îşi petreacă vara câştigând bani şi experienţă.

 

Practică, bani şi distracţie

 

Work and Travel Grecia este un program de practică profesională pentru studenţi în domeniul serviciilor şi turismului, în hoteluri şi restaurante, în staţiunile turistice din Grecia şi insulele înconjurătoare. La acest program pot aplica toţi studenţii, de la toate facultăţile, indiferent de forma de învăţământ şi de situaţia şcolară. Aplicanţii trebuie să vorbească limba engleză la nivel conversaţional.

Locurile de practică sunt în hoteluri de trei, patru şi cinci stele, baze sportive, restaurante pe insule precum Creta, Kos, Mykonos, Zakynthos, Corfu, Samos, Naxos şi altele. „Studenţii care participă la acest program vor avea o experienţă în plus faţă de ceilalţi colegi ai lor şi acest lucru este important în CV-uri atunci când se prezintă în faţa angajatorului. Lucrează într-un mediu profesionist şi învaţă să îşi respecte clienţii. De exemplu, nu pot mânca de faţă cu ei sau nu pot folosi în timpul liber piscina hotelului unde lucrează“, a explicat Dragoş Dudău, coordonatorul programului.

 

400 – 500 de euro pe lună

 

Programul include practica pe o perioadă cuprinsă între trei şi şapte luni, masă şi cazare gratuite, dar şi posibilitatea de a vizita Grecia şi de a se distra în timpul liber. Studenţii vor lucra opt ore pe zi, şase zile pe săptămână şi pot câştiga 400 – 500 de euro pe lună, plus bacşişurile. „Este o experienţă de viaţă. Cunoşti oameni din ţări diferite, înveţi să vorbeşti cu ei şi, dacă urmezi o facultate de profil, aceasta poate fi cea mai bună practică. La acestea se adaugă şi banii pe care îi câştigă plus tips-urile, care sunt o recompensă a profesionalismului pe care îl au“, a precizat Dragoş Dudău. Pentru a se înscrie în acest program, studenţii trebuie să scoată din buzunar 90 de lei, taxa de interviu, 240 de lei, taxa de procesare a aplicaţiei, care trebuie să fie achitată în şapte zile de la data interviului, şi 960 de lei, taxa de plasare.

„Aceşti bani pe care trebuie să îi plătească în ţară îi recuperează repede odată ajunşi acolo. Cei care vor să se înscrie trebuie să ştie că interviul nu este eliminatoriu. Pentru studenţii craioveni, acesta va fi prin telefon sau web-cam. După ce au trecut de interviu, li se prezintă oferta de joburi şi, în funcţie de pregătirea şi abilităţile lor, ei aleg un job. Urmează găsirea angajatorului şi încheierea contractului“, a explicat Dragoş Dudău.

Cum să te înscrii la Work and Travel Grecia

Dosarul de înscriere trebuie să conţină aplicaţia în două exemplare, o copie după CI, o fotografie tip paşaport zâmbind, o fotografie în picioare, cel puţin o scrisoare de recomandare de la un fost angajator sau de la un profesor, cazierul judiciar şi adeverinţa medicală. Pentru mai multe informaţii, studenţii interesaţi pot lua legătura cu Dragoş Dudău, vicepreşedintele Organizaţiei Studenţilor de la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică şi coordonatorul acestui program, sau pot contacta site-ul www.happysummer.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU