10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPatronii doljeni îşi protejează mărcile

Patronii doljeni îşi protejează mărcile

Agenţii economici din Dolj sunt din ce în ce mai interesaţi de protecţia propriei mărci.

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Oltenia a organizat vineri seminarul „Protecţia mărcii comunitare şi a designului comunitar“. „Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) şi a abordat teme precum marca comunitară şi designul comunitar, cine şi cum poate obţine o marcă şi un design comunitar“, a declarat Victor Răducănoiu, director în cadrul CCI Oltenia. Celor aproximativ 30 de agenţi economici prezenţi la întâlnire le-au fost prezentate avantajele deţinerii unei mărci comunitare, precum şi costul protecţiei acesteia (taxa de depunere variază între 750 şi 900 de euro, plus 150 de euro pentru fiecare clasă de produse/servicii începând cu cea de-a patra, iar cea de înregistrare, 850 de euro, plus 150 de euro pentru fiecare clasă de produse/servicii începând cu cea de-a patra).

 

Al doilea seminar în trei luni

 

Agenţii economici prezenţi au primit soluţii adaptate propriilor nevoi de la cei prezenţi – Carmen Şerban, consilier Serviciul Mărci din cadrul OSIM, Gheorghe Bucşe, consilier în cadrul OSIM, Florin Popa, consilier OSIM, coordonator Reţea Centre Regionale. „Toţi cei prezenţi şi-au spus problemele legate de acest subiect şi au demonstrat că sunt informaţi“, a declarat Gheorghe Manole, directorul Centrului de Inovare şi Transfer Tehnologic Craiova.

Potrivit lui Victor Răducănoiu, se înregistrează o creştere a interesului agenţilor economici pentru acest subiect. „În 2007, de două ori mai multe firme faţă de 2006 şi-au înregistrat mărcile. Numărul înregistrărilor din 2007 este egal cu totalitatea înregistrărilor în perioada 1997-2006“, a spus Răducănoiu. Seminarul de vineri este cel de-al doilea organizat de CCI Oltenia în acest an, după cel de la sfârşitul lui august, cu tema „Impactul prevederilor în domeniul dreptului de proprietate intelectuală asupra mediului de afaceri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS