10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriEuropa ocupă primul loc în topul mondial al cheltuielilor

Europa ocupă primul loc în topul mondial al cheltuielilor

Europa ocupă primul loc într-un clasament privind totalul cheltuielilor de afaceri şi guvernamentale, cu 16.700 miliarde de euro cheltuite în 2006, mai mult decât orice altă regiune geografică sau economică a lumii, potrivit unui studiu realizat de Visa Commercial la nivelul Europei, relatează NewsIn.

Aceste cifre arată, potrivit autorilor studiului, potenţialul uriaş pe care segmentele de afaceri între companii (business to business) le oferă industriei europene a sistemelor de plată. „Raportul Visa pentru cheltuielile de consum şi comerciale este un bun instrument pentru industria de gen, care poate realiza astfel oportunităţile care există pe multe segmente de afaceri, în rândul organizaţiilor comerciale de toate dimensiunile, dar şi în sectorul cheltuielilor guvernamentale“, a declarat vicepreşedintele Visa Commercial, Luc Janssen.

Marea Britanie este ţara europeană cu cele mai mari cheltuieli de consum şi comerciale, cu o valoare de peste 3.000 de miliarde de euro, o cifră care corespunde unei ponderi de 18% din totalul acestor cheltuieli realizate în Europa în 2006. În ceea ce priveşte nivelul cheltuielilor de consum şi comerciale ale sectorului public, Marea Britanie deţine de asemenea primul loc în Europa, cu un volum de 224 de miliarde de euro, care reprezintă 7,5% din totalul cheltuielilor de consum şi comerciale din Regatul Unit.

Studiul a fost elaborat de The Economist Intelligence Unit la solicitarea Visa şi a segmentat cheltuielile de consum şi comerciale pe zece dintre cele mai mari ţări europene (Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia, Spania, Olanda, Belgia, Polonia, Suedia şi Irlanda). Împreună, aceste zece ţări au acoperit 87% din totalul valorii cheltuielilor de consum şi comerciale din Europa.

 

Companiile mijlocii europene cheltuiesc mai mult decât cele din SUA

 

Studiul arată că, pe piaţă, companiile mijlocii sunt responsabile pentru o cotă mai mare din cheltuielile comerciale înregistrate în Europa faţă de ponderea acestora în SUA. În aceste zece ţări europene, companiile mari au o pondere de 41% în totalul cheltuielilor comerciale şi de consum, companiile mijlocii acoperă 35%, firmele mici 19%, în timp ce sectorul public realizează 5% din aceste cheltuieli.

În SUA, companiile mijlocii acoperă doar 19% din cheltuieli, companiile mari acoperă 42%, sectorul public 10%, în timp ce firmele mici au o pondere mai mare, de 29% din total.

În Marea Britanie, companiile mari sunt responsabile pentru o cotă de cheltuieli de consum şi comerciale mai mare decât pe orice altă piaţă europeană, cu 1.400 de miliarde de euro.

În alte ţări însă, companiile mici şi mijlocii acoperă o cotă mai mare din cheltuielile de consum şi comerciale. În Olanda, companiile de dimensiuni medii realizează 45% din cheltuielile de consum şi comerciale, având o pondere mai mare decât în oricare altă ţară europeană, în timp ce în Italia, Spania şi Belgia, companiile mijlocii cheltuiesc de asemenea mai mult decât companiile mari.

„Europa se situează pe primul loc, reprezentând 32% din cheltuielile la nivel global din categoria «Cheltuieli pentru Consumul Comercial». Industria europeană a sistemelor de plată ar trebui să valorifice la maximum această oportunitate, oferind o gamă completă de produse comerciale, pentru multitudinea de segmente business-to-business“, a precizat Luc Janssen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS