6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMihai Fifor, desemnat premier interimar

Mihai Fifor, desemnat premier interimar

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că l-a desemnat pe Mihai Fifor, actualul ministru al Apărării, să exercite interimar funcţia de prim-ministru al României, în urma demisiei lui Mihai Tudose, informează Agerpres.
„Premierul Tudose mi-a înaintat demisia şi am acceptat-o. (…) După demisia premierului Tudose, l-am desemnat pe ministrul Fifor ca interimar la conducerea Guvernului, iar pentru a avea o procedură cât se poate de rapidă şi cât ţine de mine am decis să convoc consultări cu partidele parlamentare pentru mâine (n.r. – miercuri). Voi trimite chiar acum invitaţiile de participare la consultări”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.
El a arătat că situaţia în care s-a ajuns îl nemulţumeşte profund şi îl îngrijorează.
„La un an de la alegeri avem deja două guverne PSD eşuate. Acum, evident, că este nevoie de un Guvern pentru a scurta cât se poate de mult situaţia de incertitudine. Eu vreau să avem o procedură rapidă, care va duce la stabilirea unui nou Guvern, fiindcă această nesiguranţă politică nu trebuie să degenereze în instabilitate politică şi, mult mai important, vreau să previn posibile urmări economice negative ale acestei crize generate iarăşi în interiorul PSD”, a afirmat şeful statului.
Conform art. 107, alin. 3 din Constituţie, „…preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului-ministru, până la formarea noului Guvern”. Interimatul poate dura cel mult 45 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS