22.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinți: Intervenţii ale pompierilor mehedinţeni

Mehedinți: Intervenţii ale pompierilor mehedinţeni

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în weekend, la trei accidente rutiere, la 36 urgenţe medicale, pentru stingerea unui incendiu şi pentru evacuarea apei dintr-o curte.
Vineri, 04.03.2016, la ora 17.22, un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o curte inundată în urma precipitaţiilor căzute, în municipiul Dr. Tr. Severin, str. W Mărăcineanu, nr. 91 E. Pompierii au acţionat cu două motopompe, timp de două ore şi jumătate, pentru scoaterea apei.
Sâmbătă, 05.03.2016, la ora 16.18, un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit în municipiul Dr. Tr. Severin, la intersecţia străzilor Anghel Saligny cu Veterani, la un accident rutier produs între două autoturisme, soldat cu o victimă. Paramedicii SMURD au acordat primul-ajutor calificat persoanei, în vârstă de 39 ani, ce prezenta traumatism cranio-cerebral şi plagă laterală stângă şi au transportat victima la UPU pentru efectuarea de investigaţii medicale.
Tot sâmbătă, la ora 18.10, acelaşi echipaj SMURD a intervenit la un alt accident rutier produs în municipiul Dr. Tr. Severin, cartier Schela Cladovei, str. Calea Timişoarei. În urma accidentului a rezultat o victimă, (bărbat) în vârstă de 52 ani, ce prezenta escoriaţii la nivelul şoldului şi membrului inferior stâng, căreia i s-a acordat prim-ajutor calificat, aceasta refuzând transportul la UPU.
Duminică, 06.03.2016, la ora 14.52, trei echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi o autospecială pentru descarcerare, la un accident rutier produs între două autoturisme pe centura ocolitoare a municipiului Dr. Tr. Severin. În urma accidentului nu au rezultat victime, însă pompierii au îndepărtat riscul de producere a unui incendiu în urma accidentului rutier. Și, tot ieri, la ora 19.58, cinci echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de stins incendii cu praf şi azot şi o ambulanţă SMURD, pentru stingerea unui incendiu izbucnit de locomotivă a unui tren de persoane, cu pericol de propagare la cele două vagoane din compunerea garniturii. Locomotiva se afla la o distanţă de cca. 300 m de Gara Dr. Tr. Severin, iar în cele două vagoane nu se afla nici un pasager. Incendiul a cuprins cabluri electrice şi a fost stins de pompieri înainte de a se extinde la cele două vagoane. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a rămas în curs de stabilire, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să se deplaseze o comisie la locul producerii evenimentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS