10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDelegaţia României, zece medalii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada 2015

Delegaţia României, zece medalii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada 2015

(Foto: cugetliber.ro)
(Foto: cugetliber.ro)

Elevii români au cucerit zece medalii la cea de-a 22-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată în perioada 5 – 11 iulie, în Yakutsk, capitala Republicii Saha (Federaţia Rusă). La ediţia din acest an au participat peste 150 de concurenţi din şase ţări. Ministerul Educaţiei a comunicat că delegaţia care a reprezentat România a obţinut trei medalii de aur, cinci de argint şi două de bronz, elevii fiind premiaţi la toate cele patru probe ale concursului – chimie, matematică, informatică şi fizică.

La disciplina Chimie, România a obţinut o medalie de aur cu punctaj maxim, prin Cristian Robert Râclea, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi şi două medalii de argint, cucerite de Maria Velicu, elevă în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Sabina-Giorgiana Fîrţală, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra-Neamţ.

La Matematică, elevii români au obţinut două medalii de bronz – au fost premiaţi Andreea Dima, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti şi Mihnea-Gabriel Doică, elev în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Din echipa de matematică a făcut parte şi Ştefan Cristian Popa (clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

La Informatică, România a avut două medalii de aur, graţie performanţelor lui Darius Marian, elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Andrei Costin Oncescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel. De asemenea, la această disciplină medalia de argint i-a revenit lui Vlad Mihai Rochian, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara.

Iulian Robert Răveanu şi Mihai Ovidiu Popa, ambii elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti au obţinut medalii de argint la disciplina Fizică din cadrul competiţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS