19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE Percheziții la Târgu Jiu şi Bucureşti pentru şpagă la examenul de licenţă

UPDATE Percheziții la Târgu Jiu şi Bucureşti pentru şpagă la examenul de licenţă

Polițiștii efectuează, în cursul acestei zile, mai multe percheziții la facultăți din București și Târgu Jiu, într-un caz de dare și luare de mită la examenul de Licență. În acest caz ar fi vizați un profesor și mai mulți studenți, care primeau note mari la lucrările de licenţă, în schimbul unor sume de bani, transmite gorjexclusiv.ro.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări într-o cauză penală față de un cadru didactic universitar şi mai mulţi studenţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare mită, luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi abuz în serviciu, existând suspiciuni că, în cursul lunilor iulie – septembrie a.c., acesta ar fi solicitat și primit bani de la studenți pentru a le facilita obţinerea unor rezultate favorabile la examenul de licenţă, precum şi a le furniza lucrări de licenţă gata elaborate.

În cursul acestei zile, procurorii derulează percheziţii simultane în patru locaţii din Târgu-Jiu şi Bucureşti. Acţiunea este efectuată cu sprijinul Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcției Generale Anticorupție, precum şi cu suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Studenţi de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, audiaţi

UPDATE: Parchetul General audiază la această oră mai mulţi studenţi din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, în cazul mitei la licenţă. Audierile au loc la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj şi sunt vizaţi studenţi de la specializarea kinetoterapie. Aceştia ar fi susţinut examenul la o facultate acreditată din Capitală. Potrivit unui comunicat de presă, pe lângă studenţi mai este cercetat şi un profesor universitar.

UPDATE: Decan din UCB, la audieri

Monica Bîcă, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, este audiată la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, în dosarul mitei la examenul de licenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS