12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSediul ultramodern pentru AJOFM Gorj

Sediul ultramodern pentru AJOFM Gorj

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj va beneficia de un sediu modern. Investiţia presupune mărirea spaţiilor pentru public şi pentru funcţionari, precum şi amenajarea unor birouri noi care să poată oferi servicii de specialitate şomerilor sau persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj şi-a propus mărirea spaţiului din sala de aşteptare, acolo unde va fi disponibil un infochioşc, de unde cetăţenii vor putea afla o serie de informaţii utile din domeniul legislaţiei şi de pe piaţa muncii. Astfel, suprafaţa va creşte de la 866 de metri pătraţi la 1.443 de metri pătraţi. Totodată, suprafaţa utilă a sporit de la 650 de metri pătraţi la 1.083 de metri pătraţi, mărirea fiind de 433 de metri pătraţi.
 
Gata în octombrie

Potrivit lui Romeo Chiriac, şeful Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, investiţia are o valoare de 969.000 de lei, fără TVA, fiind unul dintre puţinele sedii din ţară modernizate în ultimii ani. „Proiectul de modernizare şi extindere este de acum opt ani şi aşa a fost aprobat. Au venit până la urmă şi banii, iar acum suntem la final cu lucrările. Termenul de finalizare este noiembrie, dar vom termina în luna octombrie. Vom avea ziua porţilor deschise pentru public şi vom face o recepţie pentru oficialităţi şi cetăţeni. Principalii beneficiari ai acestei extinderi sunt cetăţenii care vor avea mai multe posibilităţi de informare şi mai mult spaţiu în zonele de aşteptare. Este unul din cele mai moderne sedii de instituţii din Gorj. Lucrările au început în luna octombrie 2013 şi au ca termen de finalizare luna noiembrie 2014, dar se încheie mai devreme cu o lună. Spaţiile vor fi foarte multe acum, mai ales că personalul este subdimensionat la aceleaşi sarcini. Avem 39 de funcţionari. Acum câţiva ani erau 70“, a precizat Romeo Chiriac, şeful AJOFM Gorj.

Şomaj de 7,50%

Noul sediu al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj va beneficia şi de spaţii mai multe, în care vor fi organizate cursurile de recalificare pentru şomeri şi cei care nu au un loc de muncă: „ Chiar şi luna aceasta organizăm o serie de cursuri pentru meserii căutate pe piaţa muncii: coafeze, zidari, confecţioneri, în domeniul construcţiilor în general. În ceea ce priveşte rata şomajului în Gorj, în luna august a fost înregistrat un procent de 7,50%, în scădere faţă de luna anterioară, când a fost înregistrată o rată a şomajului de 7,77%, aferentă unui număr de 11.381 de şomeri. Avem şi agenţi economici noi care vor funcţiona din septembrie şi octombrie. Carrefour va funcţiona din octombrie şi oferă 210 locuri de muncă. Dedeman a oferit 135 de locuri de muncă şi se va deschide pe 18 septembrie“, a menţionat şeful AJOFM Gorj. De asemenea, pe 11 septembrie se va deschide un market Praktiker în Târgu Jiu, iar din octombrie va funcţiona mall-ul din sudul oraşului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS