32.8 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateForum multidisciplinar pentru educaţie şi industrie

Forum multidisciplinar pentru educaţie şi industrie

Cadrele didactice de la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică din Craiova participă, în perioada 11 – 13 octombrie, la Conferinţa internaţională unificată de Teoria Sistemelor, Automatică şi Calculatoare ICSTCC 2013 (International Conference on System Theory, Control and Computing), care va avea loc la hotel Palace din Sinaia. Conferinţa îşi propune să fie un forum multidisciplinar al cercetătorilor din industrie şi mediul academic, aducând în dezbatere probleme actuale şi de perspectivă din Automatică şi Calculatoare şi oferind cadrul de prezentare pentru rezultate recente de cercetare şi perspective din acest domeniu în ascensiune. Vor fi prezentate lucrări plenare invitate, contribuţii, sesiuni invitate, demonstraţii practice. Un element de noutate al acestei ediţii, la care şi-au anunţat prezenţa aproximativ 150 de participanţi estimaţi, majoritar de peste hotare, dar şi din ţară, universitari, cercetători, doctoranzi şi specialişti din mediul economic, este preluarea şi indexarea lucrărilor în baza de publicaţii a IEEE, IEEExplore, considerată a fi una dintre primele ca importanţă în domeniu, cu o reputaţie de exigenţă şi capacitate de diseminare impecabilă.
Prezenta ediţie este organizată pentru a doua oară de Universitatea din Craiova, prin Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică, având drept parteneri Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi şi Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galaţi, precum şi Institutul de Cercetări şi Inginerie în Automatică IPA CIFATT Craiova, sub patronajul Ministerului Educaţiei şi Cercetării – Autoritatea Naţională de Cercetare Ştiinţifică, al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, al Societăţii Române de Automatică şi Informatică Tehnică şi al Secţiunii Române a IEEE (Institute of Electrical and Electronic Engineering)“.
Potrivit organizatorilor, evenimentul beneficiază şi de sprijinul unor firme de prestigiu, precum compania Romtelecom şi Romtek Electronics SRL, care oferă servicii de proiectare, furnizare și instalare de echipamente/sisteme și consultanță pentru aparate și sisteme de măsură și control, platforme educaționale, sisteme pentru audio, video, TV şi film. De asemenea, conferința este sponsorizată și de Top Edge România, Dolsat Consult, SMC România, POLISEA România, NETROM România, Sintec Media și UBISOFT România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS