32.3 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMihai Popa, bronz la Internaţionala de Informatică

Mihai Popa, bronz la Internaţionala de Informatică

Craioveanul Mihai Popa, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova, despre care Gazeta de Sud v-a povestit în trecut, se va întoarce victorios acasă de la Olimpiada Internaţională de Informatică. El a obţinut medalia de bronz la competiţia găzduită de oraşul Brisbane din Australia.
Directorul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“, Zamfirică Petrescu, este mândru de acest rezultat. „E un lucru extraordinar. A concurat cu elita informaticii din lume. Îl aşteptăm cu braţele deschise, aşa cum i-am aşteptat pe toţi, indiferent că au luat ceva sau nu“, a declarat Petrescu. Mihai Popa este primul oltean, după Mihai Pătraşcu, ce a reuşit să se califice la această olimpiadă şi este pregătit de profesorul de informatică Marius Nicoli. Visul lui de a merge la studii în Marea Britanie se va materializa, având în vedere că şi la Bacalaureatul Olimpicilor a obţinut rezultate de invidiat. Lui îi era necesară o medie de peste 9,80, notă pe care a reuşit să o obţină, după cum declară directorul Zamfirică Petrescu.
Alături de Mihai Popa, şi ceilalţi componenţi ai echipei României au obţinut rezultate exemplare. Rareş Buhai (Bistriţa) şi Vlad Gavrilă (Bucureşti) se vor întoarce acasă cu câte o medalie de aur, iar Andrei Heidelbacher (Timişoara) cu una de argint. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS