19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul care te scoate din casă

Programul care te scoate din casă

Craiova îşi intră treptat în ritm după vacanţa de sărbători, iar din această săptămână evenimentele reapar în peisajul urban. Chiar în această seară, Filarmonica „Oltenia“ sparge gheaţa cu un concert extraordinar de Anul Nou. Evenimentul va începe de la ora 19.00 şi va fi reluat şi mâine seară, începând cu aceeaşi oră. Costul unui bilet este de 25 de lei, iar programul pregătit pentru melomani include valsuri, polci, uverturi, arii şi duete celebre din opere şi operete. Îşi dă concursul Orchestra Simfonică a Filarmonicii, dirijor Tiberiu Soare, iar invitaţi sunt soprana Tina Munteanu (foto) (solistă a Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”) şi Liviu Indricău (tenor, solist al Operei Naţionale Bucureşti).
Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ începe anul 2013 cu o reprezentaţie a spectacolului „Apocalipsa după Shakespeare“, care a avut premiera înainte de Crăciun, pe 22 decembrie. Regia şi scenografia îi aparţin reputatului polonez Janusz Wiśniewski, de două ori laureat al premiului „First Fringe“, oferit în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Edinburgh. Spectacolul se bazează pe texte din „Macbeth“, „Richard III“, „Îmblânzirea scorpiei“, „Sonete“ (W. Shakespeare), „Adventul“, (W.H. Auden), „Străbunii“ (Adam Mickiewicz), „Dezideratul“ (Max Ehrmann), dar și pe texte din Biblie. Muzica îi aparține lui Jerzy Satanowski, iar coregrafia spectacolului este asigurată de Emil Wesolowsky.
Tot miercuri, după ora 21.00, are loc primul concert din Cafe Play din acest an, susţinut de Oana Radu & Friendz.
La teatru mai puteţi vedea, în această săptămână, „Tartuffe“ de Moliere, care se joacă joi, de la 18.30. Vineri, de la ora 17.00, se joacă „Hoţi“, după Dea Loher, în sala mică „I.D. Sîrbu“.
Şi în acest an, filarmonica păstrează obiceiul organizării concertului simfonic în fiecare vineri seară, primul fiind dedicat concertelor lui Mozart. Soliştii serii sunt Ady Gugu, la flaut, Simina Croitoru, la vioară, şi Toma Popovici, la pian, iar la pupitru se va afla dirijorul Alexandru Iosub.
Sâmbătă, 12 ianuarie, se joacă din nou la teatru „Apocalipsa“ după Shakespeare, de la ora 19.00, iar săptămâna o puteţi încheia tot la teatru, cu un spectacol de excepţie: „Caligula“, de Camus, în regia lui Laszlo Bocsardi, cu Sorin Leoveanu în rol principal. Pentru această vizionare, asiguraţi-vă că sunteţi disponibili duminică seară, de la ora 19.00.
Vă urăm multă inspiraţie în alegerea evenimentelor la care veţi lua parte în acest an.
Programul a fost oferit cu sprijinul www.craiova.ro/evenimente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS