27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExpoziţie de echipamente de comunicaţii, la Craiova

Expoziţie de echipamente de comunicaţii, la Craiova

De ieri, Craiova este gazda expoziţiei aniversare itinerante „20 de ani de administrare a spectrului radio“. Organizată de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), expoziţia poate fi vizitată până pe 31 martie, de luni până vineri, între orele 8.00 – 15.00, la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică, situată pe bulevardul Decebal, nr. 107. Expoziţia prezintă publicului o colecţie impresionantă de echipamente de comunicaţii, documente şi diverse materiale care ilustrează modul în care au evoluat comunicaţiile româneşti de-a lungul vremii. Printre exponate se numără modele ale ultimelor aparate telefonice de ebonită produse în ţara noastră, dar şi aparate telefonice folosite pe câmpul de luptă în al doilea război mondial. La acestea se adaugă o serie de aparate de măsurare a frecvenţelor folosite de experţii Autorităţii, modele de telefoane mobile din ofertele primilor operatori de servicii de telefonie mobilă de pe teritoriul României şi o colecţie impresionantă de timbre care ilustrează evoluţia sectorului telecomunicaţiilor. „Este un lucru foarte bun faptul că şi studenţii din ziua de astăzi pot vedea cum se lucra în domeniul comunicaţiilor electronice acum zeci de ani şi pot vedea care a fost evoluţia acestui domeniu – o evoluţie foarte rapidă de altfel. Noi, cei care lucrăm în domeniul comunicaţiilor electronice, suntem norocoşi că trăim într-o lume interesantă, care se schimbă încontinuu şi care ne cere să învăţăm permanent“, a declarat Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM, la deschiderea expoziţiei aniversare de la Craiova. Acesta a explicat că cele mai vechi obiecte din expoziţie au o vechime de 55 de ani.

„20 de ani de administrare a spectrului radio“

Expoziţia de la Craiova, care a fost inaugurată anul trecut, la Bucureşti, este dedicată împlinirii a 20 de ani de administrare modernă a spectrului radio în România. „În 2011, s-au împlinit 20 de ani de când, în anul 1991, din reorganizarea ROM-POST-TELECOM au luat naştere patru regii autonome: Romtelecom, Poşta Română, Radiocomunicaţii, Inspectoratul General al Radiocomunicaţiilor (IGR), precum şi societatea comercială pe acţiuni Bancpost. În anul 2007, prin fuziunea dintre IGR şi Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANRC), a luat fiinţă actuala Autoritate de reglementare în domeniu“, a adăugat Cătălin Marinescu.

Expoziţie itinerantă
Expoziţia aniversară „20 de ani de administrare a spectrului radio“ a fost inaugurată pe 17 mai 2011, la sediul ANCOM din Bucureşti. Pe parcursul anului trecut, colecţia a mai fost expusă în Cluj, Iaşi, Timişoara. În 2012, înainte să ajungă la Craiova, a fost expusă şi la Alexandria.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS