17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicalist Pirelli Tyres România, în greva foamei

Sindicalist Pirelli Tyres România, în greva foamei

Preşedintele Sindicatului „Speranţa“ din cadrul Pirelli Tyres România a intrat vineri dimineaţă în greva foamei, nemulţumit de salariile mici în comparaţie cu munca prestată. Dragoş Stanciu (foto) susţine că a ales această formă de protest întrucât muncitorii companiei lucrează în condiţii de stres şi sunt suprasolicitaţi, ei fiind plătiţi cu salarii de „mizerie“.
„În această companie este muncă multă, personal puţin şi salarii de mizerie. Am avut decese în rândul salariaţilor din cauza stresului şi a suprasolicitării. Sunt oameni care sunt nevoiţi să lucreze ore suplimentare pentru a lua un ban în plus la salariu. Un angajat nou este încadrat pe 710 lei, iar bani în mână îi rămân între 480 şi 550 de lei. Conducerea companiei cunoaşte problemele noastre, dar nu a avut urechi să ne audă“, a spus Dragoş Stanciu.
Sindicalistul susţine că va rămâne în greva foamei cât timp îi va permite sănătatea şi speră să i se alăture şi alţi angajaţi.
Conducerea Pirelli Tyres România consideră însă că forma de protest a liderului de sindicat „Speranţa“ este nejustificată.
„Pirelli Tyres România consideră forma de protest iniţiată ca fiind nejustificată, neexistând nici o plângere înaintată conducerii până la momentul declanşării protestului. Politica salarială a Pirelli este în concordanţă cu legislaţia în vigoare“, a precizat Petruţa Petcu, purtătorul de cuvânt al Pirelli Tyres România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII