13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Susţine activitatea AIESEC Craiova!
AIESEC Craiova desfăşoară „Campania 2%“, iar toţi cei care vor să o susţină pot dona două procente din impozitul pe venit. Acest lucru se va putea face pe baza noului parteneriat între cetăţean, autorităţile fiscale şi sectorul ONG. Totul are la bază libertatea cetăţeanului de a spune statului modul în care vrea să fie cheltuită o parte din impozitul său.
Cei care vor să sprijine această acţiune pot afla detalii pe site-ul: www.aiesec-craiova.org. Pentru informaţii suplimentare, membrii AIESEC pot fi contactaţi la adresa [email protected].
• Raluca Săcuianu

Tineret în acţiune
În perioada 4 – 6 martie, la Slatina se va desfăşura un modul de formare a tinerilor, în cadrul Programului „Tineret în Acţiune“. Aceştia vor învăţa să elaboreze, să planifice şi să scrie proiecte eligibile. Candidatura se poate depune on line, pe site-ul oficial www.tinact.ro sau prin trimiterea unui formular completat integral, până pe 28 februarie.
Cursul este implementat pe baza unei metodologii care pune accent pe participarea activă şi angajamentul celor implicaţi. Modulul se va desfăşura în limba română, iar traineri vor fi Rozalia Timar şi Eliza Cernescu. Nu se percepe taxă de participare, întrucât modulul este cofinanţat de Comisia Europeană prin Programul „Tineret în Acţiune“.
• Florentina Decă

Energie şi habitat
Concursul internaţional „Energie şi habitat“ se află la cea de-a şasea ediţie. El se adresează elevilor şi profesorilor interesaţi de educaţia pentru dezvoltarea durabilă. Competiţia se va desfăşura în trei etape: judeţeană, naţională şi internaţională. Pentru etapa judeţeană, aplicaţiile vor fi trimise până pe 1 martie, în limba română sau engleză, către membrii RAC-RO (Reţeaua de Acţiune pentru Climă România). Dintre lucrările calificate la faza naţională, vor fi alese cinci pentru faza internaţională. Concursul se desfăşoară sub sloganul „Salvarea climei începe din casa ta cu soluţii energetice simple“.
Competiţia se desfăşoară cu sprijinul Societăţii Norvegiene pentru Conservarea Naturii şi INFORSE-Europe (Reţeaua Internaţională pentru Energie Durabilă).
• Florentina Decă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS