10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtest în benzinării

Protest în benzinării

Peste 20 de tineri şoferi au protestat vineri seară, în Craiova, faţă de scumpirile repetate ale carburanţilor, alimentând cât mai încet posibil şi plătind costul combustibilului cu monede de cinci şi zece bani.

Grupul de şoferi craioveni s-a întâlnit în jurul orei 16.00, în parcarea de la Billa. După ce s-au asigurat că au cât mai multe monede de cinci sau zece bani şi după ce i-au liniştit pe poliţiştii care s-au oprit să întrebe ce se întâmplă, au plecat să alimenteze în staţia OMW de pe Calea Severinului din Craiova. Cele 20 de autoturisme au ocupat toate pompele de alimentare ale benzinăriei, după care a început alimentarea. Nimeni nu a pus în rezervor mai mult de câţiva litri de benzină sau motorină. Cei care au avut mai multe monede de cinci bani la ei şi au alimentat cu doi-trei litri de combustibil, i-au turnat în rezervor picătură cu picătură. Şoferii au profitat de ocazie, pentru a-şi umfla roţile, pentru a-şi spăla parbrizele sau lunetele, totul făcut meticulos şi îndelung. Cei care „rămăseseră“ fără benzină, au fost împinşi de colegii protestatari până la pompă. În acest fel, alimentarea chiar şi cu câţiva litri a unui autoturism a durat între 15 şi 25 de minute. Întârzierea exagerată nu i-a făcut să îşi piardă răbdarea pe şoferii care nu aveau legătură cu protestul şi au oprit să alimenteze. Unii priveau totul amuzaţi şi chiar aprobator. Totul a fost supravegheat de câteva echipaje de poliţişti.
Craiovenii care au ales să protesteze vineri seară în acest fel au explicat că sunt conştienţi că nu vor reuşi să rezolve problema, însă încearcă să tragă un semnal de alarmă faţă de scumpirile repetate ale carburanţilor în România. „Preţul carburanţilor din ţara noastră este comparabil cu cel din alte ţări europene. Asta, în condiţiile în care benzinăriile de la noi au cheltuieli mult mai mici, avem accizele şi redevenţele cele mai mici din Europa, ca şi salariile. Este clar că diferenţa acesta se regăseşte în profitul companiilor petroliere“, a precizat Cătălin, unul dintre protestatari.
Acest fel de proteste au fost făcute în mai multe oraşe din ţară, următoarea etapă a boicotului fiind anunţată deja pe internet. Şoferii sunt rugaţi ca pe 17, 18 şi 19 ianuarie să nu alimenteze, ci să încerce să folosească transportul în comun. În acest fel, scăzând cererea de combustibil, companiile ar trebui să micşoreze preţurile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

114 COMENTARII