Cu averile la control

Autori


Întreprinzătorii vor taxe suplimentare doar pe bunurile care nu pot fi justificate şi introducerea unei declaraţii comune pentru absolut toată populaţia, care să cuprindă două rubrici: venituri şi cheltuieli. Maneliştii şi afaceriştii îşi vor declara şi ei veniturile şi cheltuielile. Şi atunci se va vedea cine fură şi cine nu. Că dacă nu treci nimic la venituri, dar la cheltuieli treci o maşină de 100.000 de euro, o să bată la ochi, de unde ai avut bani de maşină, dacă nu ai avut venituri? Iar Fiscul poate porni pe urmele celor care înşală statul…

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a anunţat că nu este de acord cu suprataxarea averilor, măsură care urmează să fie pusă în discuţia coaliţiei de guvernare şi parlamentului. CNIPMMR consideră că această măsură reprezintă o dublă impozitare, ceea ce contravine practicilor Uniunii Europene şi principiilor de impozitare normale. „Aplicarea acestei măsuri va genera consecinţe negative semnificative, şi anume: amplificarea evaziunii fiscale, transferul de valori din România în bănci şi alte instituţii financiare din alte ţări, amplificarea procesului, început de câţiva ani, de transfer de întreprinderi din România în ţările limitrofe (de exemplu Bulgaria şi Ungaria), reducerea numărului de întreprinderi şi afectarea potenţialului economic al clasei de mijloc, care asigură stabilitatea economică şi socială a unei ţări“, se arată în comunicatul Consiliului, remis Curierului Naţional. Totodată, CNIPMMR este de părere că iniţiativa legislativă a suprataxării averilor nu are la bază o analiză de impact sistematică asupra mediului de afaceri şi a IMM-urilor, astfel cum se solicită în mod obligatoriu în documentele strategice europene.

Pe de altă parte, Consiliul Naţional al IMM-urilor consideră că o asemenea măsură poate fi discutată numai pentru cazurile averilor nejustificate.

Boc vrea bani de la bogaţi

Premierul Emil Boc a confirmat luna trecută că guvernul analizează un proiect de impozitare a averilor care nu pot fi justificate. „Avem în analiză un proiect care porneşte de la o realitate românească: foarte multe averi probabil nu sunt impozitate la valoarea reală“, a afirmat primul ministru. Precizarea sa a venit după ce a fost întrebat cum comentează ideea avansată de ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, legată de posibilitatea supraimpozitării averilor care nu pot fi justificate. Emil Boc a precizat că, deocamdată, proiectul se află în stadiul „tehnic, de pregătire“. „Propunerea colegilor de la UNPR e o bază de pornire, mai sunt şi alte formule, iar forma concretă a actului normativ va fi stabilită de Ministerul Finanţelor“, a conchis Boc.

Dăm impozite, dar fără norme metodologice

Directorul general al Confederaţiei Naţionale a Patronatului Român (CNPR), Cristian Pârvan, este de părere că taxarea averilor nejustificate se practică şi acum, dar sub altă formă. „Guvernul vrea să impoziteze averile nejustificate, dar asta făceau şi până acum. Atâta timp cât ai nişte bunuri cărora nu le poţi justifica provenienţa prin acte, înseamnă evaziune fiscală, iar pentru asta eşti amendat. Deci, ori plăteşti un impozit anual sau lunar, ori, dacă vine Fiscul în control, tot plăteşte ceva acea persoană, dar este mai bine totuşi să existe un impozit. Pe de altă parte, noi ne-am obişnuit să dăm fiecare câte un impozit, câte o taxă, dar fără să venim şi cu explicaţii, cu norme, să vedem cum se aplică acel impozit şi cui, mai exact“, a declarat Cristian Pârvan.

Acesta crede că introducerea unei declaraţii comune pentru toată populaţia, care să cuprindă două rubrici: venituri şi cheltuieli, ar simplifica foarte mult procedurile şi ar mai scădea numărul taxelor. „Să se facă o declaraţie care să cuprindă două rubrici: venituri şi cheltuieli. Atunci şi maneliştii, şi afaceriştii, şi absolut toată lumea îşi va declara veniturile şi cheltuielile. Şi atunci vei vedea cine fură şi cine nu. Că dacă nu treci nimic la venituri, dar la cheltuieli treci o maşină de 100.000 de euro, o să bată la ochi, de unde ai avut bani de maşină, dacă nu ai avut venituri? Iar Fiscul poate porni pe urmele celor care înşală statul“, a explicat Pârvan.

În plus, reprezentantul CNPR susţine că toate aceste legi şi taxe date peste noapte nu fac altceva decât să alunge investitorii. „S-a aplicat legea proiecţiei fiscale, de ce nu a venit acum guvernul cu politica bugetară pe următorii trei ani, aşa cum prevede legea? Aşa, ştiam şi noi, întreprinzătorii, ce taxe ne aşteaptă în viitor, ce fiscalitate vom avea, dar atât timp cât guvernul încalcă legea, nu trebuie să mai avem pretenţia de la altcineva să o respecte“, a menţionat Cristian Pârvan, care a adăugat că prin toată brambureala aceasta cu fiscalitatea, guvernul se distrează pe buzunarele şi pe nervii populaţiei şi ai mediului de afaceri.

Bunurile peste 450.000 de euro vor fi taxate


În urmă cu o săptămână, UNPR a anunţat că a finalizat proiectul de lege privind introducerea taxei de solidaritate, actul normativ stipulând că această taxă va fi plătită de persoanele fizice care deţin locuinţe, terenuri, avioane, elicoptere şi ambarcaţiuni a căror valoare însumată depăşeşte 450.000 de euro. „Persoanele fizice care deţin bunuri imobile constând în locuinţe sau terenuri, precum şi bunuri mobile constând în avioane, elicoptere, ambarcaţiuni sau autoturisme, a căror valoare însumată este mai mare de 450.000 de euro, vor achita, anual, o taxă de solidaritate în cuantum de 1% din valoarea totală a acestora, care se face venit la bugetul de stat“, stipulează primul articol al propunerii legislative. Preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a apreciat că impozitul pe averea afişată ar putea aduce, anual, la bugetul de stat, fonduri între două şi trei miliarde de euro.

Deputatul social-democrat Mugurel Surupăceanu a depus la începutul anului, la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, o propunere legislativă pentru instituirea, începând de anul acesta, a unui impozit anual de 0,5% asupra valorii nete a averii persoanelor fizice ce depăşeşte pragul de 500.000 de euro. Potrivit iniţiativei legislative, impozitul pe avere ar urma să fie calculat în funcţie de averea familiei, inclusiv a soţului/soţiei şi a copiilor minori ai celor vizaţi.

Ce ţări mai au impozit pe avere

În expunerea de motive a propunerii legislative se precizează că şi alte state europene au introdus un impozit similar:

–  Franţa a introdus impozitul de solidaritate pe avere, cu un prag de 790.000 euro şi cu rate de 0,55% – 1,80%.

– Norvegia a introdus impozitul pe avere, cu rate de 0,9% – 1,1%.

– Elveţia a introdus impozitul pe avere de maximum 1% din activele nete, prelevat pe cantoane şi localităţi, acesta fiind cel mai vechi impozit de acest fel.

–  Un impozit similar există şi în Italia, Austria, Irlanda, Danemarca, Germania, Olanda, Luxemburg, Finlanda, Suedia şi Spania, care au ales să aplice alt tip de impozit, pe veniturile generate de elementele de patrimoniu.

cristina.chicos@curierulnational.roComenteaza acum

27 Comentarii

 1. ioooo said:

  sincer nu inteleg aceasta masura care ar genera o gramada de probleme ,am avea nevoie de zeci de mii de functionari ca sa facem acest lucru ori in RO ,statul ar trebui sa simlifice birocratia nu sa o creasca ,nu e mai simplu sa impozitam locuintele si terenurile pe pers fizica peste o anumita suprafata cu acelasi impozit ca si firmele ,de ex un om are un ap in care locuieste ap decent pana in 100 de mp ,isi cumpara un al doilea ap in care isi face sediu de firma ,pt primul plateste un imp mic pentru cel de-al doilea pt ca e pe firma plateste de peste 10 ori mai mult de fapt cred ca in jurul lui 15 ,acelasi caz alt om are al doilea ap pe pers fizica si il inchiriaza ,plateste infim peste primul ap ,aici e si smenu multe firme prefera inchirierea de la pers fizice ,ce ar fi rau in a egaliza impozitele? deci nu solidaritate nu haiducism nu comunism ci pur si simplu s-ar face dreptate ,la fel cu terenurile peste 1000 de mp de ex doar in zona metropolitana ,taxa pe lux daca am vrea sa o introducem ar fi simplu si pe pers fizica si pe firme peste un anumit nivel in felul asta incurajam antreprenoriatul activele trec din mana celor caer le-au achizitionat fraudulos in mana celor care stiu sa le foloseasca productiv ,la masini la fel erau si sunt si dupa marire ridicole impozitele plus ca noi facem o imp la capacitatea motorului un sarman cu un aro sa plateasca mai mult decat unu cu mertan mi se pare aberant ,de ce nu se face la val de asigurare si la fel sa se faca si amenzile data de politai ,ai masina peste 10 000 de coco in val de asigurare te-a ars statul impozit de la 1000 in sus ,aceste lucruri daca ar fi fost aplicate n-ar mai fi fost nevoie de marirea tva si nici cum spune vladescu de rediscutarea cotei unice si revenirea la imp progresiv ,mi se pare mult mai bine sa ai 3 impozite mai mici decat 2 mai mari ,repet sunt hilare actualmente impozitele pe proprietati ,iar declaratiile guvernantilor ca taxele nu se mai maresc la fel de hilare ganditi-va ca in 2012 cu toate asteptarile noastre ec o sa fie comparabila cu cea din 2009 si atunci cum naiba sa respectam acordul cu FMI si sa ajungem de la deficit de 8,3% la 2,9% din pib 5,4% reprezinta a 6-a parte din bugetul statului ori nu da nimeni afara peste 200 000 de oameni ,investitii si cheltuieli materiale scazute cu aceeasi proprotie si salarii si pensiile nu au cum sa ramana inghetate pana in 2012 din marirea tva-ului nu strangem peste 1,5% din pib deci e logic ca se va discuta marirea cotei unice ,din masurile prezentate mai sus in functie de implementare se pot strange de la 4 pana la 5% din pib la buget iar pentru cei care au salarii si venituri la alb sunt mai grele aceste mariri decat taxarea proprietatilor ,asta pentru cei care ar comenta ca vezi doamene imp pe proprietate ar afecta si pe cei cu averea dobandita corect ,da i-ar afecta dar oricum numai aia sunt afactati de o mod a cotei unice ,cei cu bani la negru vor huzurii in continuare .

 2. unu pt ioo said:

  cit de prost trebuie sa fi tata sa stai tu sa scrii atit de mult la ora asta.esti unul din idiotii aia care chiar crezi ca parerea ta intereseaza pe cineva,nu?mars la culcare stupiduleeeeeeee.

 3. avem politici said:

  na smekerie.Boc sufera pe ce fac alti….manelari au bani ca ia della cei de arunca cu bani,dupa acre ii dau la rude si rudele manelarilor ii dau cu camata..dar parlamentari,politic i sunt mai inteligeni..ii investesc in uzine alea alea,echipe de fotbal,cartiere de lux cica si altele..dar acuma mergem toti la notar si mai punem averile pe numele rudelor cu obligatii ca dor nu suntem prosti..moe Boc)

 4. Ofiter said:

  Impozit pe sireturi, nu? nimic… nici macar pe ciorapi? :(… trist

 5. E buna legea, dar inutila said:

  Pai eu de ex. n-am venituri, iar masina de 100.000 euro o am ca am vandut o casa mostenita de la bunica mea. Am vandut casa si cu banii mi-am luat o masina, ba inca si o alta casa, tot vila, dar mai mica. Ce face fiscul, imi ia caii de la bicicleta ? Iar cu impozitele pt. averi de peste 450.000, ce mare branza sa mai treci si pe numele altcuiva o parte din avere sau sa mai vinzi ca sa nu depasesti suma respectiva ? Mai, astia parca-s copii, alearga dupa bani de la populatie, mai ca nu cersesc. imi e mila de ei, am impresia ca-s cam disperati.

 6. papura voda said:

  cine a scos legea ilicitului ????? acum cred ca se mai pot intoarce lucrurile, la politicieni nu mai este o problema ce ei pozeaza ca Iliescu sarac si cinstit, au carat bani cu sacu acum ce poti gasi la ei !!!!!!!

 7. Un mare fass legislativ said:

  Legi peste paralegi, care mai de care mai inutile. Legea asta e usor de evitat de catre oricine, fara sa devina infractor. Mai vrea Vasileasca o lege care sa interzica injuraturile pe internet, e de dorit sa vorbim respectuos, dar e ca si cum ai vrea o lege prin care sa interzici injuraturille in familie sau pe strada. Altii vor sa desfiinteze camataria si mai si cred ca vor reusi sa stinga o foarte veche ocupatie; cica sa se dea banii cu imprumut in fata notarului, de parca respectivul camatar nu poate lua o parte din bani inapoi la iesirea din notariat. Mai, astia chiar sunt in disperare de cauza, jalnici in incompetenta lor. Orice fac, dar nu economie. Economia parca pisca.

 8. nick said:

  LEGEA COJOCARU
  privind despăgubirea cetăţenilor României, pentru capitalul trecut, prin Legea 15/1990, din proprietatea lor comună în proprietatea statului român
  (Proiect)
  A rt. 1. – În termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Ministerul Finanţelor Publice va efectua o emisiune de obligaţiuni prin care se va angaja să restituie cetăţenilor României capitalul trecut în patrimoniul societăţilor comerciale şi regiilor autonome create prin aplicarea prevederilor Legii 15/1990.
  Art. 2. – Valoarea nominală a unei obligaţiuni este de 1.000 (una mie) euro.
  Art. 3. – Fiecare cetăţean major al României este îndreptăţit să primească un număr de 20 obligaţiuni, fiecare obligaţiune având o valoare nominală de 1.000 euro, respectiv un total de 20.000 euro.
  Art. 4. – Termenul limită de răscumpărare a obligaţiunilor emise în baza prevederilor prezentei legi este de 10 de ani de la data emiterii lor.
  Art. 5. – Obligaţiunile emise în baza prezentei legi nu pot fi înstrăinate. Ele pot fi lăsate moştenire, în conformitate cu prevederile legale în vigoare
  Art. 6. – Dobânda la obligaţiunile ce fac obiectul prezentei legi este de 0,5 la sută pe an şi se datorează începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care sunt emise obligaţiunile, urmând să fi plătită odată cu răscumpărarea obligaţiunilor.
  Ar t. 7. – Răscumpărarea obligaţiunilor şi plata dobânzilor aferente se vor face din Fondul Naţional pentru Despăgubiri şi Investiţii care va avea ca surse: sumele încasate de statul român din vânzarea acţiunilor şi activelor aflate în proprietatea sa; dividendele şi profiturile încasate de statul român pentru capitalurile aflate în proprietatea sa; impozitul progresiv pe avere; impozitul pe averile dobândite în mod illicit; alte surse stabilite prin lege.
  Art. 8. – Impozitul progresiv pe avere şi impozitul pe averile dobândite în mod ilicit vor face obiectul unor legi speciale.
  Art. 9. – Obligaţiunile emise în baza prezentei legi vor fi răscumpărate începând cu anul următor emiterii lor, prin licitaţii publice, sumele băneşti corespunzătoare fiind utilizate pentru finanţarea de proiecte de investiţii propuse de persoanele fizice autorizate şi de societăţile comerciale care îi vor avea ca acţionari, sau asociaţi, pe deţinătorii de obligaţiuni, printr-o metodologie similară cu cele utilizate pentru finanţările nerambursabile acordate de Uniunea Europeană.

 9. TEPES VODA said:

  BAAAA, PRIMA DATA SA INCEPETI CU BISERICA, LUATII PE POPI LA BOABE MARUNTE SI SA VEDETI AVERI NENE. PE MANELISTI CINE IA IMBOGATIT,, PROSTI CARE LE CUMPARA ,,CD,,INCULTII ,TANTALAIISI PAMPALAII. TARA ASTA A AJUNS DE CACA. VAI DE MAMA NOASTRA, CAINII NE MANANCA.

 10. Acoperire cu hartii said:

  Nu au pe cine lua la bani marunti, majoritatea sunt acoperiticu hartii. astia chiar sunt creduli. Poate ca nu-s creduli, dar fac o lege de ochii lumii, ca sa se poate tot bogatii acoperi cuy ea. E si un bine in toata treaba, nu mai poti injura un om bogat ca e hot. Ciocu mic tuturor cartitorilor ! Prin aceasta lege oamenii imbogatiti ilegal devin cinstiti.

 11. Legea legalizeaza hotia said:

  Deci unul care are o avere de nejustificat doar plateste un impozit mai mare si gata. Unde ati mai vazut asa ceva, in tarile date exemplu la final ? Adica eu ma duc in Elvetia si fur in draci, dupa care platesc impozit pe ce am furat. hai ca asta-i buna. E o incercare jalnica de manipulare a oamenilor simpli. Cum sa pui impozit de bunuri furate ?

 12. Se impoziteaza furtul said:

  E incredibil sa aflu ca exista inca amatori in ce priveste impozitarea furturilor. Pai ala pe care l-ai prins ii confisti tot si-l bagi la parnaie. Nu mi-l pui la impozite pe ce a furat.

 13. ioooo said:

  pt 3 fratioare nush cat te pricepi tu la calculatoare insa iooo scriu in cateva minute si pagini daca vrei dar deh tehnologia asta nu prinde la multi :)) cat despre cei care imi citesc sau nu parerile putin ma intereseaza ,aici e si ideea bre deaia au murit oameni in 89 ca sa fii liber sa te exprimi din pacate sund multi derbedei ca tine care n-au nimik de spus ,ps de obicei citesc ziarele online seara te deranjeaza ?

 14. SOCRATES said:

  PRIMA DATA INCEPETI CU FAMILIA BASESCU……DUPA CU BOC,VIDEANU,SARPELE DE BERCEANU,ZDREANZA DE ELENA UDREA,COCOS……FET ELE LUI BASESCU!BAI BULANGIILOR,STAT POLITIENESC….UNDE TRAFICUL DE INFLUENTA ESTE PE PRIM PLAN,UNDE APROBARILE SE OBTIN NUMAI PRIN SPAGA,UNDE SPITALELE SUNT FURATE DE MANAGERI DIN PARTIDELE CARE SUNT LA PUTERE,UNDE CORUPTIA FACE VALURI,UNDE SERVICIILE SECRETE ITI STAU IN CASA,UNDE TELEVIZIUNILE MANIPULEAZA MASELE,UNDE ZIARISTI CER SPAGA SA NU APARI IN ZIARE!HALAL TARA,HALAL LEGI!

 15. cioby said:

  pt 15.. Ala de la 3 e fustrat traiasca familia lui de manelar! Ai zis bine acolodar la manelari trebuie impozitata averea si facut un recesamant sau nush cum sa-i zic cam cu cati bani au in apartament:)).. numarati ca mai apoi impozitati cu 24 la suta=))..
  NU E SUPERB??? Or sa faca asta la toamna:)) E o utopie.

 16. tucu said:

  Nu numai ca se impoziteaza FURTUL,dar ai da si o tenta de legalitate,nu mai raspunde nimeni ptr.jefuirea acestei tari,cu alte cuvinte,Guvernul nu face altceva decat sa “albeasca”banii negri proveniti din evaziune fiscala

 17. Legea stimuleaza rau-platnicii said:

  Legea va constrange oamenii sa se acopere cu tot felul de restante si datorii, de pilda datorii la intretinere sau rate neachitate prin banci in mod voit. Pai da, domnule fisc, nu am venituri, dumneata ma acuzi ca am cheltuieli nejstificate, dar eu in realitate am datorii si restante, asa ca nu ai ce-mi face. Ia-mi caii de la bicicleta. Aloo, Guvernul, va faceti de rasul lumii. Vreti sa legalizati hotia ! De asta sunteti platiti cu bani grei acolo ? Economia pisca ?

 18. M.I. said:

  Oameni buni, stati, nu va mai faceti probleme, in prima rubrica, la venituri, treceti: Matusa Tamara si gata, ati rezolvat problema. In a doua, poti trece tot ce vrei, matusa te acopera.

 19. Un justitiar! said:

  Astia, prin impozitarea asta “suplimentara” vor sa legalizeze averile nejustificate. Solutia era ca cele dovedite a fi nejustificate( obtinute prin furt) sa fie confiscate, scoase la licitatie si proprietarii la carcera, iar restul sa fie impozitate normal. Dar, ce sa le faci daca se simt cu “musca pe caciula”? Sa inalbim hotia prin “solidaritate”, ca … nu se prinde lumea!

 20. Propun impozit si la masini furate said:

  Propun si eu o lege: cand prinde politia in trafic o masina furata, hotul sa plateasca impozit si sa nu pateasca nimic. La urma urmei, de ce nu ?

 21. DX said:

  Pe cand impozit pe spaga,pe cand impozit la justitie pe coruptie si la asociatiile de propietari care au luat de la saraci si au eliminat orice obligatii iar ei consuma de la oricine si nu platesc nimic fiind grupuri mafiote,pe cand impozit pe gusi unflate si scaune defecte din cauza supragreutatii,etc?? ?Nu exista lege si nimeni nu poate scrie un art?Sa numai mintiti ca unul gusat la birou,bea apa si respira apoi se ingrase…….si cainii latra de mincuni.Pe cand,impozite pe marfa confiscata si disparuta,apoi….cu lmea…..e distrusa….de ochii orbilor!Numai pot spune de graniceri si fisc in care se joaca cu banii europeni,leii romanilor sant hartie higienica pt alte necesitati…..Cine vrea sa se convinga,e bine sa vada comportarea lor in societate si…….restul spune tot.Realitatea este ca,impozitele vor veni pe capul celor ce dau cu tarnacopul la soare si cei ce lucreaza cu publicul unde mai iau sute de injuraturi ori altii sunt batuti,la salariul de 6-800 lei lunar…………… ..

 22. flyper said:

  traiasca prostimea,averi la control,dar cine sunt controlori,tare initiativa,merge la prosti tata,minciuna da bine,apropo poate ne aude si parlamentul european sa ne si vada rezultatele,va spun eu zero cu succes.traiasca puterea si mai ales prostimea

 23. trotineta Fraud said:

  ce te face flypere sa crezi ca Sovietul Suprem (Parlamentul Iouropean) nu “te” aude?! de unde crezi ca vin ideile astea luminate?!

 24. to'arashul Matrics said:

  ca sa ne facem ca nu vedem ca flyper sugereaza cedarea suveranitatii nationale catre guvernul neales,… Duma se mai numeste! 🙂 Ce e “suveranitatea”?! Ceva care se maninca cu “patriotism”! Notiuni atit de demodate!… Pai atunci sa cerem Dumei sa ne apere!!! Ce gluma proasta!… 🙂

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 17 august 2010

Actualitate

» Rusia a arestat un diplomat român
» 27.000 de copii din Dolj primesc rechizite de la stat
» Unde mai ascunde lumea ţigările?
» Mâine se opreşte apa
» Caravana „România este oraşul tău“ a ajuns în Bănie
» Cu averile la control
» Gorj: Muzeul Curtişoara a împlinit 35 de ani de existenţă
» Fotbal: Programul meciurilor de astăzi din play-off-ul Ligii Campionilor

Local

» Târgujienii scapă de caniculă cu festivalul berii
» Ponta îi ia volanul lui Geoană
» Cadavru în putrefacţie la morga Spitalului „Filantropia“
» Premiul GdS a ajuns la câştigătorul lunii
» Covei ar putea scăpa de arest
» S-a deschis Şcoala de vară pentru elevii performanţi
» Unităţi de învăţământ fără autorizaţie de funcţionare
» Canicula distruge marfa comercianţilor de legume şi flori
» Persoanele concediate, condamnate la şomaj
» Şase chei pentru o întâlnire spirituală
» Handbaliştii

Dolj

» Eugen Călinoiu, din nou şef la Fiscul doljean
» Funcţionara care făcea afaceri „cu moartea“, dată afară
» Uniformizarea gemenilor

Gorj

» Patru primării au organigramele neaprobate
» Ghizi turistici prin telefon pentru operele brâncuşiene
» Meniu cuprins între 6 şi 12 lei, pentru un bolnav gorjean

Sport

» Potec, în afara podiumului la Europene
» Sorana Cîrstea, în cădere
» Ciovică a fost aproape de medalie
» Mutu, lăudat de selecţionerul Italiei
» Adversarele românilor joacă bine
» Sergiu Radu a marcat pentru Cottbus
» Dan Petrescu promovează şi pleacă
» Balaci şi-a cumpărat bilet la meci
» Pandurii, cei mai slabi din Liga I
» Mititelu a dat vina pe ghinion
» Ţicleanu: Haideţi să continuăm!
» Victorie pierdută în prelungiri

Bani & Afaceri

» Sute de gorjeni vor fi disponibilizaţi până la sfârşitul lui septembrie
» CE Rovinari umple bugetul local
» ANL-urile, pregătite de vânzare
» Incubatorul de afaceri din Bănie, inaugurat pe 1 octombrie
» Furnizorii Ford vin la Craiova

Magazin

» Horoscop
» Bucătăria grecească, savoare cu iz antic
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Fereşte-te de radar!
» Fumatul, periculos pentru sănătatea bebeluşilor
» Bancul zilei
» Ia te uită

Opinii

» Duduie tiparniţa, crapă economia

Top