10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateApel pentru victimele inundaţiilor

Apel pentru victimele inundaţiilor

Crucea Roşie Română a lansat campania umanitară „Apel pentru victimele inundaţiilor“. Începând din 30 iunie, persoanele care vor să contribuie cu diverse sume pot face donaţii on line pe site-ul oficial al Crucii Roşii Române www.crucearosie.ro sau pot depune bani în conturile special deschise de Crucea Roşie Română la BRD – Agenţia Piaţa Romană: cont lei RO36BRDE410SV51618614100 şi cont euro RO71BRDE410SV51618884100.
De asemenea, se pot face donaţii de alimente greu perisabile prin intermediul Băncii de Alimente a Crucii Roşii în toate magazinele din reţelele: Carrefour, real,-, Mega Image şi Metro. În Craiova se pot face donaţii de alimente în magazinele real,- şi Metro. Alimentele de bază sunt: mălai, făină, zahăr, orez, paste fainoase, conserve de carne, conserve de peşte, apă. Acestea vor fi distribuite de voluntarii Crucii Roşii în toate zonele afectate de inundaţii din ţară.  
„Sumele colectate în cadrul campaniei umanitare vor fi folosite pentru achiziţionarea de alimente, apă, pături, produse de igienă necesare persoanelor afectate de inundaţii şi asistarea acestora pe termen mediu“, a declarat Maria Vintilă, directoarea Crucii Roşii Dolj. Crucea Roşie Română a intervenit până acum cu ajutoare de primă necesitate în 13 localităţi şi a oferit sprijin pentru 1.320 de familii. Din depozitele proprii de intervenţie pentru situaţii de urgenţă, a distribuit peste 12.000 de litri de apă, 4.000 kg de alimente neperisabile, pături, lenjerii, saci de dormit, produse de igienă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU