22.8 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOportunităţi de afaceri pentru întreprinzătorii din Oltenia

Oportunităţi de afaceri pentru întreprinzătorii din Oltenia

Fie că-şi caută parteneri de afaceri sau clienţi şi colaboratori noi, zeci de firme din România, Bulgaria şi Serbia sunt prezente zilele acestea la Craiova, la primul Târg Regional Transfrontalier din zona de sud a României.

Centrul Expoziţional Transfrontalier din Craiova este de pe 9 şi până pe 11 aprilie gazda primei ediţii a Târgului Regional Transfrontalier, care reuneşte aproximativ 40 de firme producătoare şi prestatoare de servicii din România, Bulgaria, Serbia şi Grecia, care-şi desfăşoară activitatea în diverse domenii, precum advertising, turism, construcţii, auto, confecţii, catering, agricultură şi peisagistică. La acestea se adaugă şi Camerele de Comerţ şi Industrie (CCI) din România (Dolj – organizatorul evenimentului, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea, Teleorman) şi din străinătate (CCI Vidin, CCI Bulgaria-Sofia), care urmăresc să-şi promoveze firmele membre. „Suntem aici să ajutăm firmele noastre să-şi găsească partenerii potriviţi“, a declarat Krasimir Kirilov, secretarul general al CCI Vidin. De altfel, firmele bulgăreşti au decis să se promoveze atât prin materiale promoţionale, cât şi prin standuri proprii, unde cei interesaţi pot să testeze (termopane, jaluzele, produse de protecţia muncii), să se intereseze de produse turistice sau, după caz, să deguste produsele prezentate. „Căutăm distribuitori în regiunea Oltenia pentru produsele noastre (peste 40 de tipuri de napolitane, bomboane, dropsuri, caramele, jeleuri, rahat, halva). În România avem deja distribuitori în Bucureşti şi Constanţa“, a declarat Petar Tsonev, sales manager export la Zaharni Zavodi, unul din cei mai vechi (1912) şi mai mari producători de dulciuri din Bulgaria.

Degustări şi noutăţi cu impact turistic

Bulgarii nu sunt singurii care le oferă vizitatorilor posibilitatea să deguste produsele cu tradiţie. Cei care ajung la standul firmelor din Serbia pot degusta băuturi alcoolice, iar cei care ajung la standul Asociaţiei pentru Turism Rural Ecologic şi Cultural Oltenia (ATRECO) pot degusta o serie de produse tradiţionale (pască, plăcintă cu praz, cu telemea, cu ciuperci, cu mere sau cu brânză dulce şi stafide). Vizitatorii pot, de asemenea, să-şi facă programul pentru vacanţă. „Am venit cu oferta de vacanţă pentru sezonul estival şi cu o serie de noutăţi (charter Craiova-Antalya)“, a declarat Marian Nicola, directorul agenţiei Mapamond şi preşedintele ATRECO, care a explicat că ATRECO pregăteşte, împreună cu Primăria Brădeşti, prima Ediţie a Festivalului Gastronomic „Gătitul în aer liber“, care va avea loc în perioada 1-2 mai.

„Atunci când este mai greu, să ne promovăm“

Târgul Regional Transfron-talier, organizat zilele acestea la Craiova de CCI a judeţului Dolj, este primul eveniment expoziţional găzduit de nou-înfiinţatul Centru Expoziţional Transfrontalier, situat în incinta complexului din Calea Severinului, nr. 23 (pe platforma RAT Craiova, vizavi de Baumax), un spaţiu de care era nevoie, în primul rând, pentru a întări relaţiile de afaceri în zona de sud a României.
„Deşi nu este o perioadă uşoară, aţi gândit că atunci când este mai greu, să ne promovăm. Sperăm că este pasul care să ne ajute să mergem înainte“, a declarat Valentin Cismaru, vicepreşedintele CCI România la
inaugurarea Târgului Regional Transfrontalier.

Centru capabil să găzduiască şi expoziţii internaţionale

Centrul Expoziţional Transfrontalier are o suprafaţa construită de peste 2.800 mp, iar sala de expunere – aproximativ 1.750 mp. „Este un centru capabil să găzduiască expoziţii locale, naţionale, regionale şi internaţionale“, a declarat Ioan Vigaru, preşedintele CCI Dolj. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS