10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCirculaţie fluidizată cu speranţe

Circulaţie fluidizată cu speranţe

Municipalitatea are planuri măreţe în acest an pentru a fluidiza traficul rutier în Craiova, însă, neavând bugetul aprobat, nu are nici lista de investiţii validată. Momentan, totul e la stadiul de intenţie.

 

Sens giratoriu în Crucea de Piatră, respectiv intersecţia străzilor Spaniei şi Împăratul Traian, în cartierul Valea Roşie. Alt sens giratoriu la intersecţia Henri Coandă – Împăratul Traian, la o aruncătură de băţ distanţă, şi încă unul la încrucişarea străzilor Fraţii Goleşti – Păltiniş cu bulevardul Carol I. Semafoare pe strada Caracal, la intersecţia cu strada Potelu, cu Henri Coandă şi cu Gheorghe Chiţu. Semaforizarea străzilor Arieş şi Al. Macedonski, la intersecţie. Pentru toate aceste „puncte negre" pe harta traficului rutier din Craiova, primăria a făcut studii de fezabilitate. Ar urma proiectele tehnice şi apoi execuţia lucrărilor până la finele acestui an, însă acesta este doar un scenariu optimist. Potrivit reprezentanţilor primăriei, investiţiile amintite mai sus şi trecute pe lista lucrurilor „de făcut" în 2009 depind de buget, iar acesta nu a fost încă aprobat. Consecinţa: nu se ştie câţi bani vor fi disponibili pentru măsurile de fluidizare a traficului şi câte dintre speranţele municipalităţii, dar şi ale şoferilor craioveni de a se circula mai lejer în Bănie vor deveni realitate.

Rutiera are şi alte propuneri

Tot în 2009, municipalitatea intenţionează să comande studii de fezabilitate pentru realizarea a două sensuri giratorii, unul pe bulevardul Nicolae Romanescu, la intersecţia cu Râului, şi altul în centrul oraşului, în zona Bisericii Madona Dudu, în intersecţia străzii Gh. Bibescu cu Libertăţii. Studiile de fezabilitate pentru aceste lucrări depind tot de fonduri de la bugetul încă neaprobat.

„Zonele acestea sunt printre cele în care se impun urgent măsuri deoarece se circulă greu. Rămâne de văzut câte din ele se pot realiza. Noi dorim un sens giratoriu în zona Madona Dudu, spre exemplu, dar încă nu ştim cum poate fi amenajat, deoarece spaţiul nu este prea generos. Mai avem şi alte propuneri", a declarat comisarul Florin Cristea, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere, responsabil de sistematizarea circulaţiei. Pe lista de propuneri a Rutierei se mai găseşte şi amenajarea unui sens giratoriu în cartierul Craioviţa Nouă, în zona Materna, la intersecţia bulevardelor Olteniei şi Tineretului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII