20.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-a dat startul reducerilor de sezon

S-a dat startul reducerilor de sezon

Sezonul soldărilor şi al lichidărilor de stoc începe abia pe 1 august. Cu toate acestea, cele mai multe magazine practică deja reduceri de preţ, de până la 70%, la produsele de vară.

 

Indiferent că vorbim de rochii, fuste, tricouri, cămăşi, cravate, pantofi, papuci sau chiar de costume de baie, toate se vând în această perioadă la preţuri promoţionale. Dacă săptămâna trecută, în Craiova doar câteva magazine aveau postate în vitrine anunţurile potrivit cărora costurile erau mai mici, acum afişele care anunţă reduceri de preţ sunt pretutindeni. Acum, craiovenii pot, în sfârşit, să-şi împlinească visul de a cumpăra produse care, dacă până acum câteva săptămâni se vindeau cu 100-150 de lei, acum costă cu până la 70% mai puţin. Dornici de cumpărături la preţuri mici, craiovenii, în mare parte doamne, studiază deja ofertele, mai ales că până la perioada de „soldare“ rafturile magazinelor ar putea fi deja goale. „Sunt tentante, mai ales că, produse pe care luna trecută le-aş fi luat cu câteva sute de lei, acum le iau la jumătate de preţ. Salariul îl iau pe 15 iulie, dar mă uit încă de pe acum, altfel risc să nu mai găsesc mărimea mea“, a explicat Denisa Niţă, de 25 de ani, din Craiova, care a pus ochii deja pe o pereche de pantofi şi una de sandale.

 

„Nici aşa nu sunt tocmai ieftine“

 

Chiar dacă sunt tentaţi de oferte, craiovenii spun că, în unele cazuri, reducerile nu sunt suficiente pentru a-şi permite să cumpere ceea ce le place. „La preţurile afişate şi la salariile pe care le avem, nu prea ne permitem să facem cumpărături la preţuri normale, aşa că reducerile sunt binevenite“, a spus Călina Minai, de 40 de ani, din Craiova. Femeia a precizat că, deşi e perioadă de reduceri, nici aşa nu reuşeşte întotdeauna să-şi cumpere tot ceea ce-i place, deoarece sunt şi produse care, chiar şi după reducere, rămân inaccesibile pentru ea. Afirmaţia a fost susţinută şi de alţi craioveni. „Nici aşa nu sunt tocmai ieftine. O cămaşă cu 72 de lei nu e tocmai accesibilă, chiar dacă reducerea de la 150 de lei e evidentă“, a precizat Adina M., de 35 de ani, din Craiova.

 

Vânzările merg mai bine

 

Fie că nu-şi permit, fie pentru că strâng bani pentru concediu sau sunt plecaţi din Craiova, clienţii magazinelor care practică reduceri se lasă încă aşteptaţi. „Vânzările nu sunt impresionante, dar merg mai bine decât în perioada anterioară. Situaţia se va îmbunătăţi însă, pentru că, în general, în perioada reducerilor, creşte volumul vânzărilor. Acum multă lume e în concediu“, a precizat Alina, vânzătoare în unul dintre magazinele care practică reduceri. Situaţia nu este unică în magazinele din Craiova. „Se cumpără aşa şi aşa. Multă lume e plecată în concediu sau strânge bani pentru vacanţă. În plus, salariile sunt aşa cum ştim şi puţini sunt cei care pot să-şi cumpere tot ceea ce şi-ar dori, chiar şi în perioada aceasta“, a spus Dana, lucrătoare comercială la un magazin. Potrivit acesteia, când vor să achiziţioneze ceva, clienţii preferă, în general, produsele cu reduceri maxime.

 

Soldările încep de la 1 august

 

Perioada aceasta de reduceri ar putea fi urmată, la cele mai multe dintre aceste magazine, de soldări sau lichidări de stoc, care permit comercianţilor să vândă produse la un preţ egal sau inferior costului de achiziţie. Potrivit legislaţiei în vigoare (Legea nr. 650/2002), magazinele au voie să recurgă la vânzări de soldare de două ori pe an: în perioada 15 ianuarie – 15 aprilie, pentru sezonul toamnă-iarnă, şi în intervalul 1 august – 31 octombrie, pentru sezonul de primăvară-vară. Acestea necesită însă o notificare către primărie, cu privire la preţurile ce urmează a fi practicate în perioadele respective.

 

Magazinele ce oferă reduceri

Aliss – până la 50%

Moda Aliss – până la 40%

Bigotti – până la 50%

Erros – reduceri de 30% la toate produsele

Fox – până la 60%

House of Art – până la 70%

Kenvelo – până la 60%

Leonardo – până la 70%

Levi’s – până la 60%

Lo Spaccio – până la 50%

Nissa – până la 70%

Nike – până la 40%

Poema – până la 70%

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS