27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutorităţile se pregătesc de cod galben

Autorităţile se pregătesc de cod galben

Răcirea bruscă a vremii anunţată de meteorologi a băgat în şedinţă autorităţile implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă. Acestea au profitat de ocazie pentru a discuta şi de pregătirile făcute pentru întâmpinarea iernii.

Potrivit autorităţilor întrunite vineri în şedinţă, atenţionarea cod galben remisă Instituţiei Prefectului Dolj pentru zilele de sâmbătă şi duminică a impus luarea unor măsuri pentru a preveni producerea unor situaţii de urgenţă. Colonelul Liviu Răducan, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, a declarat că, pe lângă convocarea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, primarii doljeni trebuie să asigure permanenţa la sediul primăriei.

„Am stat de vorbă cu primarii pentru că mulţi consideră că asigurarea permanenţei înseamnă să lase paznicul în primărie, iar acesta nu are nici măcar acces la telefon. Le-am spus că asigurarea permanenţei se face de personalul din cadrul primăriei“, a spus Răducan.

Vremea se va încălzi de marţi

Tot în cadrul întrunirii de ieri, subprefectul Ionel Ciobotea le-a cerut reprezentanţilor CEZ să se asigure că doljenii nu vor avea probleme cu energia electrică din cauza intensificărilor de vânt anunţate de meteorologi.

„Recomand CEZ să ia măsurile necesare să nu ne trezim că reţeaua electrică pică la pământ“, a declarat Ciobotea. Potrivit directorului Centrului Meteorologic Regional, Gelu Gătejescu, sâmbătă se vor înregistra temperaturi maxime de 18 grade, iar izolat se pot înregistra condiţii de brumă şi ceaţă. Duminică, temperaturile vor coborî la 12 grade, iar luni vor fi maxime de 15 grade. Gătejescu a declarat că de marţi meteorologii prognozează o încălzire uşoară a vremii.

Autorităţile, în pregătiri de iarnă

Şedinţa de ieri la care au fost toţi şefii serviciilor deconcentrate şi societăţilor cu rol în prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă a servit drept prilej şi pentru lămurirea stadiului în care se află pregătirile de iarnă. Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri au precizat că deja au 25 de utilaje de deszăpezire gata să intre pe drumurile naţionale şi pot închiria alte 75 de utilaje. În privinţa materialului antiderapant, aceştia susţin că anul trecut nu s-a consumat decât 25% din stoc, deci nu este necesară decât completarea acestuia. DRDP a primit şi reproşuri din partea celor prezenţi la şedinţă.

Comisarul-şef al Gărzii de Mediu Dolj, Manu Costache le-a reproşat reprezentanţilor unităţii că nu se aprovizionează cu substanţă absorbantă pentru produşi petro-chimici precum uleiul de motor. Costache susţine că petele de ulei de pe şosea netratate cu substanţă absorbantă pătrund în asfalt şi îl deteriorează.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU