19.2 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIarnă grea în Craioviţa Nouă

Iarnă grea în Craioviţa Nouă

Locuitorii cartierului Craioviţa Nouă din Bănie sunt în pericol de a sta în frig dacă iarna se înrăieşte înainte de luna decembrie.

Procesul de transformare a celor 11 centrale termice din cartierul Craioviţa Nouă în puncte termice nu se derulează cu viteza dorită de primarul Craiovei, Antonie Solomon. El a declarat ieri că este foarte probabil ca lucrările să nu fie finalizate pe 1 noiembrie, aşa cum era planificat, ci pe 1 decembrie. „În această situaţie, riscăm să-i lăsăm în frig pe oameni în noiembrie. Nu ne dorim asta, dar, din păcate, aşa stau lucrurile. Noi am încercat să transformăm toate cele 11 centrale o dată, ca să nu mai deschidem nu ştiu câte şantiere. Uite că e destul de complicat, iar în acest moment ele sunt la pământ. Dar oamenii trebuie să înţeleagă, că pentru ei o facem“, a spus ieri Antonie Solomon. Primarul Craiovei a explicat că în perioada de două săptămâni care a trecut între vizitele făcute în şantierele din Craioviţa practic nu s-a muncit nimic sau, cel puţin, nu s-a văzut. „Adevărat este că de câte ori m-am dus se lucra. Acum două săptămâni mi-au zis că sunt la 40% din volumul lucrării, ieri mi-au spus că sunt tot la 40%. Păi, şi-atunci în ce ritm înaintăm?“, a mai arătat Solomon.

Menţionăm că municipalitatea din Bănie a decis anul trecut să transforme cele 11 centrale termice alimentate cu gaz metan din Craioviţa în puncte termice care să producă energie pe bază de agent termic furnizat de Centrala II Şimnic. Potrivit oficialilor, căldura produsă de punctele termice este mai ieftină şi, în plus, nu mai există riscul închiderii centralelor din cauza neplăţii gazului metan, aşa cum s-a întâmplat, de pildă, în primăvara anului 2007. Directorul Regiei Autonome de Termoficare Craiova, Tatian Tudorache, susţine că, deşi îngrijorarea primarului este întemeiată, pierderile pot fi recuperate. „Au fost mici întârzieri, pe anumite tronsoane, însă se poate reintra în grafic şi eu cred că aşa se va şi întâmpla. Ca profesionist, vă spun că în noiembrie va fi căldură în apartamentele din Craioviţa Nouă“, a declarat Tudorache.

 

Alimentarea, în grafic

 

În paralel cu lucrările de înfiinţare a punctelor termice, în valoare de 140 de miliarde de lei vechi, în Craioviţa Nouă se lucrează şi la amenajarea unor noi reţele de transport al agentului primar, care să deservească viitoarele puncte termice. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, susţine că nu vor fi probleme în realizarea sistemului de distribuţie. „Acolo nu vor exista întârzieri, iar dacă vor fi, în nici un caz nu vor afecta alimentarea cu căldură, fiindcă oricum reţelele vor fi gata înaintea punctelor termice“, este de părere Antonie Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII