17.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEcologiştii din Europa vin în Retezat

Ecologiştii din Europa vin în Retezat

Aproape 100 de ecologişti din toate ariile protejate şi rezervaţiile naturale din Europa vor veni în această vară în Retezat, unde va avea loc primul Seminar European al Rangerilor. Potrivit organizatorilor, vor fi prezenţi rangeri din 24 de state, iar scopul manifestării este de a promova la nivel naţional şi internaţional ariile protejate din judeţ şi din Retezat.

Consiliul Judeţean Hunedoara a alocat pentru acţiunea ecologiştilor suma de zece mii de lei din bugetul local, deşi câţiva consilieri judeţeni s-au împotrivit acordării de fonduri rangerilor, după ce aceştia au blocat una dintre cele mai mari investiţii din Hunedoara, respectiv lucrările la drumul Câmpu lui Neag- Herculane, care se află în vecinătatea Parcului Naţional Retezat.

„Nu am fost de acord cu solicitarea lor. Ei au oprit lucrările la drumul Câmpu lui Neag – Herculane, pe motiv că mor fluturii şi că lucrările afectează o arie protejată. Oare seminarul lor nu aduce nici o atingere ariei respective?“, a declarat Costel Avram, consilier judeţean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS