19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGreenpeace: Remeş vrea soia modificata genetic

Greenpeace: Remeş vrea soia modificata genetic

Noul ministru al agriculturii, Decebal Traian Remeş, este acuzat de organizaţia Greenpeace că sprijină culturile de soia modificată genetic la nivelul Uniunii Europene.

Potrivit coordonatorului de campanii Greenpeace, Gabriel Păun, plantele modificate genetic prezintă semne de toxicitate pentru rinichi şi ficat. „Soia modificată genetic cu toleranţă la ierbicidul Roundup nu şi-a dovedit niciodată presupusele avantaje agro-economice. Mai mult, opt specii de buruieni din întreaga lume şi-au dezvoltat deja rezistenţă la acest ierbicid, iar sănătatea solului a fost negativ influenţată“, a spus Gabriel Păun.
Greenpeace acuză astfel Guvernul României de eşecurile din ultimii trei ani în ceea ce priveşte asigurarea controlului şi trasabilitatea plantelor de soia modificate genetic, produsă de compania Monsanto. „Culturile ilegale (experimente cu cartofi şi pruni modificate genetic, culturi masive de soia modificate genetic în întreaga ţară), piaţa neagră cu seminţe, contaminarea din fabricile de procesare şi alimentele modificate genetic ilegale arată că soia modificate genetic a fost total scăpată de sub control. Astfel, cultivarea ei a fost interzisă începând cu 1 ianuarie 2007“, precizează comunicatul Greenpeace.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU