32.8 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateContrabanda cu Marele Alb

Contrabanda cu Marele Alb

Renumita pentru numarul mare de porci care se cumparau in aceasta perioada, Valea Jiului a ajuns acum locul in care porcii mai sunt sacrificati in gospodarii sau printre garaje ori intre blocuri.


Din cauza focarelor de pesta porcina descoperite, dar si a conditiilor improprii de vindere si sacrificare a animalelor, târgurile traditionale au fost desfiintate, iar crescatorii de porci au ajuns sa isi comercializeaza animalele ilegal, intre blocuri sau la periferiile cartierelor marginase. „Toate târgurile au fost interzise. Primaria nu a amenajat nici un spatiu pentru vânzarea animalelor in viu. In fostul târg de animale nu sunt conditii pentru vânzare si ii alungam pe toti care vin aici“, a spus Octavian Popescu, seful Politiei Sanitar-Veterinare Petrosani.


Comandantul Politiei Sanitar-Veterinare spune ca in aceasta perioada a anului au mari probleme cu monitorizarea vânzatorilor de porci deoarece isi vând animalele pe unde apuca. Vineri spre exemplu comerciantii si-au oprit masinile incarcate cu porci vii la marginea Petrosaniului, la intrarea in cartierul Colonie si au inceput negocierile cu clientii.


„Ce sa facem si noi, daca nu avem unde sa vindem intr-un loc amenajat. Sa ramânem cu animalele? Când vedem ca vin controalele plecam imediat“, a declarat un comerciant. „Intervenim imediat cum aflam, dar, din pacate, merge foarte greu. Practic sunt singur asa ca am solicitat sprijinul politistilor comunitari, care vor patrula in punctele unde stim ca se comercializeaza porcii vii“, a spus Popescu.


In anii trecuti, in saptamânile de dinaintea Craciunului sute de crescatori de porci veneau in Valea Jiului, la târgurile de porci, unii dintre acestia chiar de la sute de kilometri distanta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS