22.8 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNereguli la Spitalul de Urgenta Petrosani

Nereguli la Spitalul de Urgenta Petrosani

Mai multe nereguli si abateri de la disciplina medicala au fost semnalate la Spitalul de Urgenta din Petrosani, dupa ce reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica Hunedoara si ai Inspectiei de Stat in domeniul Sanatatii au facut un control inopinat la unitatea medicala.


Curatenie deficitara, truse medicale nesterilizate aflate in sectia de urgenta, medicamente expirate si aparatura depasita sunt câteva dintre aspectele constatate de cei ce au efectuat controlul si pentru care inspectorii sanitari vor sanctiona aspru conducerea spitalului.


„Este vorba despre un management defectuos acolo, pentru ca nu se poate sa fie tolerate atâtea inadvertente. Vom sanctiona cu amenzi conducerea Spitalului de Urgenta din Petrosani, pentru ca ne dorim ca aceasta unitate medicala sa poata functiona la parametrii unui spital de profilul de urgenta pe care il are si pe care ne dorim sa-l pastram acelasi“, a declarat dr. Dan Magheru, director executiv al Autoritatii de Sanatate Publica Hunedoara.


In urma controlului, inspectorii sanitari spun ca au gasit „praf de un deget“ pe pervazurile geamurilor, circuitele in spital care nu sunt tocmai functionale, medicamente expirate in sectia de urgenta, acolo unde erau si truse nesterilizate, documente medicale incomplete si sectii, cum este cea de Terapie Intensiva, insuficient dotate. „Nu este admisibil sa existe un singur monitor in sectia de ATI! Ce ne facem daca, asa cum se intâmpla de multe ori in Valea Jiului, in cazul unui accident colectiv, avem nevoie de mai multe monitoare? Managementul nu este tocmai bun, atâta timp cât aceasta sectie arata ca acum 20 de ani, desi acum toate paturile ar trebui sa fie dotate cu monitoare. S-a investit in spital, dar nu si in sectiile prioritare“, a mai spus Magheru.


Directorul ASP a mai precizat ca, in ultima perioada, a primit mai multe sesizari din partea pacientilor care au reclamat ca nu au putut beneficia de salvare, pentru ca aproape toate erau ocupate cu pacienti care erau transportati la clinici din Timisoara, Cluj, Bucuresti, desi si la Petrosani sunt medici cu competente.


Exceptiile nu fac legea


Conducerea Spitalului de Urgenta din Petrosani respinge acuzatiile celor ce au efectuat controlul, directoarea Sidonia Faibis fiind de parere ca toate neregulile constatate sunt exceptii si ca acestea nu reprezinta situatia reala din aceasta unitate medicala. „Este opinia celor care au facut controlul, dar au fost scoase in evidenta niste exceptii care nu constituie legea in spital. Sigur ca acolo unde am observat abateri au fost deja luate masuri“, a declarat dr. Sidonia Faibis, directoarea Spitalului de Urgenta Petrosani.


Pentru remedierea deficientelor, inspectorii sanitari spun ca vor monitoriza atent situatia de la Spitalul de Urgenta Petrosani si in maximum trei saptamâni vor reveni pentru a vedea daca s-au luat masuri, asa incât spitalul sa functioneze in regim de urgenta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS