22.2 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate100 de autobuze noi in Banie

100 de autobuze noi in Banie

Cele 40 de mijloace moderne de transport in comun asteptate de Primaria Craiova pâna la sfârsitul acestui an vor face „pui“ in 2007, când municipalitatea spera sa cumpere inca 60.


Craiovenii se vor plimba de sarbatori in autobuze clasa I, este de parere viceprimarul Sorin Iordache, convins ca milioanele de euro alocate cumpararii a 40 de mijloace de transport in comun cu capacitatea de cel putin 100 de locuri isi vor gasi un destinatar pâna la 30 octombrie. „Analiza ofertelor este pe ultima suta de metri. Am inteles ca au fost vizionate toate mostrele puse la dispozitie de firmele participante la licitatie, iar termenul de adjudecare stabilit de comisie este 30 octombrie. Din câte stiu, in caietul de sarcini este prevazut un termen de livrare de 90 de zile, dar speram ca societatea câstigatoare sa tina cont ca vin sarbatorile“, a declarat Sorin Iordache. El sustine ca parcul auto al Regiei Autonome de Transport Craiova va fi reinnoit complet in 2007. „Un transport eficient si de calitate putem avea doar daca in Banie circula cel putin 100 de autobuze noi. Am discutat cu domnul primar Antonie Solomon si am primit consimtamântul de a initia demersuri pentru distribuirea de fonduri de la bugetul local pentru cumpararea a inca 50 – 60 de astfel de masini“, a mai aratat viceprimarul. Potrivit oficialului craiovean, RAT intentioneaza sa scoata din circulatie cele 20 de minibuze in cel mai scurt timp, insa unitatea este conditionata de livrarea celor 40 de autobuze.


Patru miliarde, rata


Leasingul la care se inhama RAT Craiova prin introducerea celor 40 de autobuze pe traseele de transport in comun ale Baniei costa patru miliarde lunar, insumând o suma totala de 6,7 milioane de euro. Inca o actiune de acest gen ar supune regia la un efort de opt miliarde de lei lunar, imposibil de sustinut oricât de profitabila ar fi activitatea operatorului. „In definitiv, autoritatea publica locala poate si trebuie sa se implice in reinnoirea parcului auto al societatii de profil subordonate. Daca ar aloca cel putin tot atât cât plateste RAT, atunci pâna in aprilie – martie 2007 am putea cumpara cel putin inca 40 de autobuze. As fi multumit si cu 80 in total, dar voi insista pe numarul 100“, a spus viceprimarul Sorin Iordache.


Iordache tânjeste dupa Mercedes


Printre cei sapte ofertanti la licitatie, organizata de trei ori, se numara Iveco, Scania, BMC, MAN, Robus Liaz, care au prezentat vehicule de transport calatori in regim urban cu preturi intre 120.000 si 185.000 de euro bucata. Nu au fost prezentate la licitatie produse marca Mercedes, preferatele viceprimarului Iordache. „Cred ca n-as dormi noaptea de bucurie daca as vedea pe strazile Baniei autobuze Mercedes. Nu stiu de ce n-au venit, dar am vazut si chiar am mers in Mercedes in Bucuresti si am ramas impresionat“, a spus Iordache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS