19.2 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConstructie de patru milioane de euro, disparuta

Constructie de patru milioane de euro, disparuta

O constructie care ar fi trebuit sa gazduiasca un edificiu umanitar in Valea Jiului este de negasit, desi pentru el s-ar fi cheltuit patru milioane de euro. Autoritatile locale din orasul Aninoasa, pe teritoriul caruia ar fi trebuit sa existe reprezentantul care a incheiat contractul cu societatea umanitara, nici macar nu au auzit de asa ceva si nici de cei care construiesc cladirea.


Potrivit unui contract de prestari servicii incheiat intre constructor, societatea comerciala OLTARBA PROD SRL Târgu Jiu si Teofilia Balasoiu, din Aninoasa, judetul Hunedoara, in calitate de reprezentanta a Asociatiei „Ajutor pentru Oameni“ – beneficiar, societatea din Gorj ar fi trebuit sa construiasca in Valea Jiului, mai exact la Petrosani, un edificiu cu scop umanitar, in valoare de 4.073.303, 213 euro. La incheierea contractului, reprezentantii firmei s-au obligat sa obtina teren, avize, acorduri, autorizari, proiecte, investitie de baza etc., in timp ce beneficiarul, asociatia, acorda in avans antreprenorului 30 la suta din total deviz, adica peste 1,2 milioane de euro.


Conform contractului, lucrarile ar fi trebuit macar sa inceapa, daca nu chiar sa fi fost terminate deja, insa nimeni din Valea Jiului nu a auzit de asa ceva. „Nu s-a construit nimic in Aninoasa, iar aceste persoane sau membrii asociatiei respective nu au trecut niciodata pe la noi, desi, daca ar fi existat pe raza localitatii, trebuia sa fi venit obligatoriu“, a declarat Ilie Botgros, primarul orasului Aninoasa.


Nici la Petrosani, unde edificiul umanitar apare in acte ca si construit, viceprimarul Tiberiu Iacob Ridzi declara ca nu exista asa ceva si nu a auzit de aceasta asociatie. In ce priveste firma gorjeana OLTARBA PROD SRL, in luna mai 2004, a sponsorizat PSD Gorj cu suma de 120.000 de euro, cu o luna inainte de incheierea contractului pentru valorosul edificiu, dar a fost radiata in decembrie 2004, la noua luni dupa incheierea contractului. De asemenea, conform Ministerului de Finante, societatea nu a depus nici o declaratie privind obligatiile de plata in perioada 1 decembrie 2003 – 29 februarie 2006.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS