19.2 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVirgil Iantu ia totul din Prima

Virgil Iantu ia totul din Prima

Virgil Iantu, pe numele din buletin Gataiantu Virgil Aureliu, este una dintre cele mai cunoscute vedete de televiziune din România, iubita de copii si de adulti deopotriva. Nimeni altul nu poate face mai usor un copil sa spuna in cele mai mici amanunte toate trasnaile pe care le-a facut fara stiinta parintilor.


 


Desi are 35 de ani (nascut pe 20 februarie 1971), nimeni nu se intelege mai bine decât el cu copiii. A terminat Academia de Muzica din Bucuresti, Facultatea de Compozitie, la sectia de Pedagogie Muzicala. Virgil Iantu a inceput sa studieze vioara la cinci ani si jumatate, fapt care i-a marcat cariera mai târziu. A fost membru al corului de camera Madrigal si al grupului vocal The 50’s, cu care a participat la concerte, emisiuni si show-uri de televiziune alaturi de Stefan Banica jr. In anul 1998, la Festivalul de muzica usoara de la Mamaia, a câstigat cu formatia The 50’s Premiul al III-lea la Sectiunea Creatie, cu piesa compozitorului Petru Margineanu, „Fiecare zi“. Muzica interpretata de trupe si solisti precum Beatles, Smokie, Abba, Rod Stewart, Elvis Presley sau Tom Jones a fost tot timpul pe placul lui Virgil Iantu. Actorii sai preferati sunt Anthony Hopkins, Jack Nicholson si marele român Toma Caragiu. Printre filmele care i-au placut in mod deosebit se numara „Grease“, „Sunetul muzicii“, „Actorul si salbaticii“, „Operatiunea Monstru“ si „Tacerea Mieilor“. Este sustinator al echipelor de fotbal Politehnica Timisoara si Dinamo Bucuresti. Ii place foarte mult sa calatoreasca si isi doreste foarte mult sa ajunga in Brazilia, Egipt si Japonia. Iubeste in egala masura si muntele, si marea.


Virgil Iantu a devenit cunoscut publicului din România prin atitudinea glaciala si privirea taioasa afisata atunci când punea intrebari aducatoare de câstig celor care aspirau la marele premiu pus in joc la concursul „Vrei sa fii miliardar“. Imaginea lui s-a schimbat o data cu aparitia ca moderator al emisiunii „Copiii spun lucruri trasnite“, unde trebuia sa scoata cât mai multe povestiri despre poznele pe care le faceau copiii.


„A fost o perioada frumoasa de care imi aduc aminte cu placere. Si «Copiii spun lucruri trasnite» si «Vrei sa fii miliardar» sunt doua emisiuni la care am colaborat cu multa placere si sper ca macar una dintre ele sa revina pe micul ecran“, a marturisit Virgil Iantu.


Inapoi la Prima


Multe televiziuni din România si-ar fi dorit sa aiba un asemenea realizator si moderator totodata. Dupa plecarea de la postul de televiziune Prima TV, Virgil Iantu a purtat tratative cu mai multe posturi de televiziune printre care si Realitatea TV, dar nu s-a concretizat nimic. Cea mai buna propunere a venit insa din partea postului national, TVR, care dorea sa colaboreze cu vedeta pentru o emisiune de divertisment gen „Vrei sa fii miliardar“, insa se pare ca postul public de televiziune nu a avut suport material pentru aceasta. In prezent, s-a intors la „televiziunea-mama“, Prima TV, pentru realizarea, impreuna cu Andreea Raicu, Aura Urziceanu, Adrian Despot si CRBL, a emisiunii-concurs „Megastar“.


„Deocamdata sunt prins in acest proiect si chiar imi doream sa fac acest lucru inainte de a sti ca se va face in România. Deocamdata ne concentram asupra a ceea ce se face aici, insa daca vor veni propuneri ma voi aseza la masa si voi discuta. Aveam in vedere reluarea formatului emisiunii «Vrei sa fii miliardar», insa cei de la TVR au constatat ca nu-si permit un asemenea format de televiziune“, a declarat Virgil Iantu.


Desi este un muzician desavârsit, Virgil Iantu nu s-a gândit inca la o cariera muzicala solo.


„Când te formezi de la cinci ani intr-un domeniu precum muzica nu mai poti spune ca e o simpla pasiune. Face parte din viata si din educatia ta“, este de parere Iantu, care se uita mai degraba spre televiziune, dorindu-si chiar sa joace in filme, decât spre o cariera muzicala solo.


Colaborarea formatiei The 50’s cu Nicu Alifantis, cel care a scris coloana sonora pentru piesele de teatru „Cadavrul viu“, de Tolstoi, si „A douasprezecea noapte“, a lui Shakespeare, i-a inlesnit lui Virgil Iantu primii pasi spre… actorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS