19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAustriecii, asteptati sa aterizeze la Avioane

Austriecii, asteptati sa aterizeze la Avioane

Firma austriaca producatoare de avioane, Diamond Aircraft, este unul dintre posibilii investitori la fabrica de avioane din Craiova, iar mai-marii judetului au inceput sa viseze la banii austriecilor.


Diamond Aircraft si-a manifestat intentia de semna un contract de colaborare cu SC Avioane SA Craiova prin care fabrica craioveana sa produca unele componente de avioane. „Suntem la inceputul unei discutii care se va finaliza in scurt timp intr-o colaborare pe termen mediu si lung cu firma austriaca Diamond Aircraft pentru producerea de componente pentru avioane. Daca lucrurile vor merge bine, exista mari sanse ca o data cu privatizarea SC Avioane SA, Diamond Aircraft sa produca la Craiova si avioane“, a explicat Pantelimon Vâlceanu, directorul general al SC Avioane SA Craiova.


Scoala de pilotaj la Craiova si teren de golf la Dabuleni


Cu toate ca reprezentantii fabricii craiovene au declarat ca inca se poarta discutii cu societatea austriaca pentru o viitoare colaborare, subprefectul Nicolaie Giurgiteanu a declarat ca Fabrica de avioane din Craiova a semnat deja un contract de colaborare cu firma Diamond Aircraft. „Fabrica de avioane va colabora la sapte proiecte cu Diamond Aircraft. Cel putin 12 reprezentanti ai firmei austriece au venit cu o luna in urma la Craiova pentru a pune bazele unei colaborari care poate aduce Doljului mari beneficii, Diamond Aircraft fiind si un posibil investitor atunci când se va hotari privatizarea SC Avioane SA. Vorbim aici de un investitor important care produce peste 300 de avioane pe an in fabricile din Austria si China“, a mentionat Giurgiteanu. Subprefectul a tinut sa precizeze ca austrieciii au venit cu planuri mari in Dolj, acestia dorind sa deschida in Banie o scoala de pilotaj, sa cumpere blocul S200 pentru a-l transforma intr-un mall, sa cumpere câteva sute de hectare de vie si spatiu pentru un teren de golf.


„Investitorii austrieci au venit hotarâti sa cumpere fabrica, dar cum acest lucru nu s-a putut au fost interesati de blocul S200 si mi-au spus sa aflu pretul pentru ca vor sa faca aici un mall. De asemenea, tatal directorului voia sa cumpere 200 de hectare de vita-de-vie de soi nobil in Dolj si sa faca lânga un teren de golf. Am gasit la Dabuleni 300 de hectare de vita-de-vie si ei vor trimite un specialist care sa ia probe de sol. Cât despre terenul de golf, cred ca o sa vina acolo oameni cu bani“, a explicat subprefectul. Dar cum toate acestea nu sunt decât planuri si vise, un singur lucru ramâne sigur – Diamond Aircraft este interesata de fabrica de avioane din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS