27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFestival pentru salvarea unui copil

Festival pentru salvarea unui copil

O luna si jumatate a avut posibilitatea sa vina la scoala. Apoi, o boala necrutatoare a imobilizat-o la pat. Dupa lungi investigatii, parintii Anei Maria Sunca au aflat ca fetita lor sufera de leucemie limfoblastica si ca are urgent nevoie de interventie chirurgicala.


Ana Maria Sunca are doar opt ani. In toamna anului trecut, a fost inscrisa in clasa I la Liceul de Arta „Marin Sorescu“, din Craiova. Invata in clasa I B, la invatatorul Constantin Mihut. Acesta spune despre ea ca este un copil extrem de istet si inteligent, care promitea performante atât la invatatura, cât si la muzica. „Din prima zi, acest copil mi-a atras atentia in mod special. Este extrem de frumoasa, linistita, foarte receptiva si cu o memorie buna. Ii placea foarte mult sa cânte la pian. Avea doar calificative de foarte bine. Dupa o luna si jumatate, copiii au intrat in vacanta intertrimestriala de o saptamâna. In prima zi de scoala, dupa vacanta, am vazut ca nu este prezenta. Am primit telefon de la parinti, care mi-au povestit ca micuta nu a putut sa se ridice din pat si ca o vor duce la medic. Credeau ca e ceva minor, o raceala. Dupa analize si investigatii au aflat insa ca Ana Maria are leucemie limfoblastica si ca trebuie urgent operata“, a spus invatatorul micutei.


Ana Maria – mai mult decât o colega


Din momentul in care copila nu a mai putut veni la scoala, atât colegii, invatatorul, cât si conducerea liceului au tinut permanent legatura cu ea. O incurajeaza si incearca sa ii insufle speranta ca se va vindeca. In putinul timp petrecut alaturi de colegii sai, Ana Maria a legat prietenii strânse si s-a dovedit a fi o buna colega. Toti isi amintesc de o intâmplare, pe cât de simpla, pe atât de emotionanta. „Facusem pentru toti elevii mei coltare pentru caiete, pentru a le pastra mai bine si a nu le indoi. Le-am dat câte doua pentru fiecare caiet. Unul dintre colegii fetei isi pierduse coltarele. Ana Maria s-a oferit pe loc sa ii dea din coltarele facute chiar de ea acasa; ii era teama ca prietenul ei de clasa sa nu fie certat“, a povestit emotionat invatatorul Constantin Mihut.


Festival de teatru cu scop umanitar


Profund impresionati de cazul elevei lor, cadrele Liceului de Arta „Marin Sorescu“ au hotarât sa ii ofere micutei Ana Maria ajutor financiar. Fetita provine dintr-o familie modesta, tatal fiind sofer la Regia Autonoma de Transport Craiova, iar mama confectionera. Sunt oameni simpli, care nu au posibilitati financiare pentru a suporta costul operatiei, de aproximativ 150.000 de euro. Ana Maria se afla internata, alaturi de mama ei, in Spitalul „Luis Turcanu“ din Timisoara. Din salariile pe luna martie, atât profesorii, cât si personalul nedidactic al liceului au donat fiecare 2%. Suma este insa infima pe lânga costurile reale ale interventiei chirurgicale. „Am hotarât, in cadrul unui parteneriat incheiat intre Clubul Soroptimist International Craiova, Inspectoratul Scolar Judetean Dolj si Casa Corpului Didactic, sa organizam un festival de teatru pentru copii intitulat «Lumea copiilor in lumea teatrului», iar fondurile strânse sa le acordam micutei. Manifestarea este dedicata memoriei doamnei Cleo Domozina, fost director al Teatrului de Papusi «Colibri», care si-a pierdut viata intr-un accident de automobil, in timpul unei misiuni umanitare desfasurate in Macedonia. In perioada 1-15 mai se pot inscrie la Colegiul National «Carol I» toate formatiile de teatru din liceele craiovene, iar in perioada 10-11 iunie se va desfasura festivalul propriu-zis, la Colegiul National «Elena Cuza», din Craiova“, a mentionat Maria Dobrescu, directorul Liceului de Arta „Marin Sorescu“, din Craiova.


Cum puteti oferi sprijin


Toti cei care doresc sa ofere sprijin financiar pentru salvarea Anei Maria Sunca pot face donatii in conturile deschise la Banca Comerciala Româna, sucursala Craiova:


– EURO – RO62RNCB2600000477530002;


– RON – RO89RNCB2600000477530001.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS