22.2 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExpozitie de arta ... la spital

Expozitie de arta … la spital

Stiati ca, pe lânga faptul ca aici se salveaza vieti, incinta unui spital poate gazdui si evenimente culturale?


Societatea Ethno Arta a decis ca prima sa expozitie de sculptura sa aiba loc in incinta Spitalului de Boli infectioase din Craiova. Motivul pentru care s-a ales o asemenea locatie a tinut sa-l explice chiar Aurora Voicu, director de vânzari la firma mai sus mentionata.


„Expozitia din aceasta seara va dura trei ore si nu este deschisa publicului larg. Cei prezenti au venit aici pe baza de invitatie. Aceasta expozitie are un dublu scop, pe lânga prezentarea exponatelor se vor putea face si donatii. Banii strânsi vor ajunge la Spitalul nr 3, mai precis la sectia unde sunt internati copii care sufera de SIDA“, a afirmat aceasta. Asa ca cine s-a incumetat sa infrunte ninsoarea de marti seara si a mers la sediul spitalului a putut sa-si delecteze privirea cu 20 de sculpturi din lemn, majoritatea având ca motiv de inspiratie folclorul traditional românesc. Cei care au dispus de bani au putut chiar sa plece acasa cu exponatul preferat. Dupa modelul: vazut, placut, cumparat, la numai o jumatate de ora de la deschiderea expozitiei s-au si vândut doua lucrari. Si, pentru ca a fost multumita de felul cum s-a desfasurat expozitia, Ethno Arta, societate recent aparuta pe piata craioveana, se gândeste deja la un nou proiect de acest gen.


„Intentionam sa repetam evenimentul din aceasta seara in cursul acestui an. De aceasta data insa, donatiile vor merge la copii talentati“, a spus Aurora Voicu. Evenimentul gazduit marti seara de Spitalul de Boli infectioase din Craiova este un exemplu ilustrativ al modului in care se poate imbina utilul cu placutul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS