32.3 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFara caldura din cauza datoriilor

Fara caldura din cauza datoriilor

Aproximativ un sfert din totalul locuitorilor orasului Uricani, care primeau caldura de la centralele termice, au ramas, de la 1 martie, fara caldura, dupa ce a fost sistata furnizarea energiei termice, din cauza datoriilor prea mari. Singurii care mai au acum caldura sunt elevii si copiii de la gradinitele din oras, iar printre cei care au ramas in frig se numara chiar si primarul Danut Buhaescu. „Nu se mai poate sa livram caldura. Datoriile pe care le avem la CNH au ajuns la 17 miliarde de lei vechi si carbune nu am mai primit de câteva zile. Oamenii chiar au cerut sa nu mai li se dea caldura si nici eu nu am la mine acasa“, a spus Danut Buhaescu, primarul orasului Uricani.


Masura de sistare a furnizarii energiei termice catre populatie i-a afectat in egala masura si pe cei care lucrau la centrale si care de la 1 martie sunt someri. „Nu au mai fost prelungite contractele pe care acesti oameni le aveau cu AJOFM, asa incât nu au ramas decât cei care mai dau caldura la scoli, restul fiind someri“, a mai spus Buhaescu.


Locuitorii din Uricani nu au avut caldura decât maximum doua luni, pentru ca furnizarea agentului termic a inceput in apropierea Craciunului si s-a incheiat la finalul lunii februarie. In tot acest timp, cea mai mare problema pentru reprezentantii administratiei publice a fost sa asigure stocul de carbune, insa facturile sunt prea mari comparativ cu calitatea serviciilor oferite de centralele termice care au o vechime de câteva zeci de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS