20.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimele victime ale zapezii in Dolj

Primele victime ale zapezii in Dolj

Stratul de zapada asternut pe strazile din Dolj a facut ca numarul incidentelor rutiere sa creasca in ultimele 48 de ore. Sâmbata si duminica au fost inregistrate la Biroul Politiei Rutiere Craiova 42 de tamponari, iar ieri, pâna la ora 10.00, 12 accidente rutiere. Oamenii legii au stabilit ca majoritatea evenimentelor rutiere din ultimele ore au fost cauzate de neadaptarea vitezei la conditiile de drum – carosabil acoperit cu un strat subtire de zapada inghetata. Cel mai grav accident s-a inregistrat duminica, in jurul orei 15.30, când Vasile Matei, de 45 de ani, din Craiova, care conducea un Oltcit pe raza localitatii Terpezita, a pierdut controlul directiei de mers, a parasit drumul si s-a oprit cu masina intr-o borna kilometrica de pe DJ 552. In urma impactului puternic, Matei a suferit mai multe fracturi costale si la nivelul bazinului, fiind transportat la Spitalul de Urgenta Craiova. Tot duminica, intre localitatile doljene Giurgita si Cerat, Costinel B., de 21 de ani, din Craiova, care conducea un autoturism Dacia, nu a adaptat viteza la conditiile de drum, a pierdut controlul volanului si l-a acrosat cu partea din spate a masinii pe Tudor O., de 51 de ani, din Giurgita, care se deplasa pe o bicicleta. In urma accidentului, biciclistul a fost ranit usor.


Recomandari


Conducerea Biroului Politiei Rutiere Craiova le recomanda soferilor doljeni mai multa prudenta in conducere, dar si sa-si echipeze corespunzator masinile pentru anotimpul rece. „In primul rând, soferii trebuie sa-si echipeze masinile pentru iarna, iar la plecare sa curete parbrizul, luneta si geamurile laterale de zapada. De asemenea, trebuie pastrata o distanta suficient de mare intre autovehicule, astfel incât acestea sa poata fi oprite in siguranta. In zilele când drumurile sunt acoperite cu zapada, soferii trebuie sa evite stationarile si opririle neregulamentare, pentru a nu incomoda utilajele de deszapezire, dar si pe ceilalti participanti la trafic. Nu in ultimul rând, le recomandam soferilor sa poarte centurile de siguranta“, a declarat comisar Stelian Nicolaescu, seful Biroului Politiei Rutiere Craiova.


Fracturi si luxatii


Din cauza zapezii cazute in ultimul timp, mai multe persoane au ajuns cu fracturi si luxatii la Serviciul de Urgenta al Spitalului Clinic din Craiova. Cadrele medicale de la cabinetul de ortopedie spun ca peste 40 de persoane s-au prezentat in numai 12 ore pentru acordarea de ingrijiri medicale.


Cei mai multi dintre pacienti sustin ca au cazut pe zapada si si-au fracturat fie un picior, fie o mâna, necesitând punerea in ghips. Altii au suferit numai luxatii usoare.


Majoritatea persoanelor ajunse la ortopedie sunt batrâni si copii. Medicii sunt de parere ca numarul accidentelor de acest gen va creste in urmatoarele zile, dat fiind faptul ca temperaturile scazute duc la formarea ghetii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS