20.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDosarul lui Melinescu, aproape de instanta

Dosarul lui Melinescu, aproape de instanta

Ancheta in cazul fostului presedinte al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB), Ioan Melinescu, este foarte aproape de final, au informat ieri surse judiciare. Potrivit acestora, Melinescu este acuzat de uzurpare de calitati oficiale, intrucât, dupa eliberarea sa din functie, ar fi semnat o serie de acte, desi nu se mai afla la conducerea Oficiului.


Contactat telefonic, seful Biroului de Presa al Parchetului General, procurorul Robert Cazanciuc, a informat ca Ioan Melinescu s-a prezentat ieri la audieri, depunând la dosar mai multe inscrisuri. „Este foarte posibil ca in câteva zile procurorii anchetatori sa decida intocmirea rechizitoriului si trimiterea lui Ioan Melinescu in judecata“, a mai spus procurorul Cazanciuc, precizând ca, potrivit anchetatorilor „se contureaza destul de clar vinovatia fostului presedinte al ONPCSB“.


Ancheta in acest caz a demarat in primavara anului trecut in urma unei plângeri depuse de presedintele de atunci al ONPCSB, judecatorul Iulian Dragomir. In luna aprilie a anului 2004, Ioan Melinescu a fost revocat de guvern la cerere din functia de presedinte al ONPCSB, in locul sau fiind numit in iulie 2004 judecatorul Iulian Dragomir.


In urma evaluarii efectuate de acesta asupra activitatii trecute a institutiei, s-au descoperit 14 cazuri de abuz in serviciu pentru care a fost sesizat Parchetul General. Printre acestea s-au gasit si cele legate de evazionistul Genica Boerica, dar si Omar Hayssam sau Omar Mohamad. Melinescu este cercetat penal in legatura cu neraportarea unor tranzactii efectuate de Boerica, trimis in judecata pentru ca ar fi primit ilegal TVA de aproape 300 de miliarde de lei. In ceea ce priveste spalarea banilor de catre Hayssam, o nota secreta din 2003 a Ministerului de Interne a fost „pastrata“ de Melinescu pâna in mai 2004. De asemenea, procurorii au demarat verificari la solicitarea ONPCSB.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS