27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNotarii si executorii ramin fara imunitate

Notarii si executorii ramin fara imunitate

Ministerul Justitiei va elabora pina la sfirsitul anului doua proiecte legislative prin care sa se elimine imunitatea notarilor si executorilor judecatoresti. Pina in luna mai, Ministerul Justitiei va finaliza proiectul de modificare a Legii 36/1995 a notarilor publici si activitatii notariale, iar pina in decembrie 2005 proiectul de modificare a Legii 188/2000 privind executorii judecatoresti.


In Strategia nationala anticoruptie se inscriu si amendamentele legislative, care urmeaza sa fie elaborate pina in decembrie 2005, acestea urmind sa reglementeze confiscarea extinsa si imbogatirea ilicita (obligatie asumata de România prin Conventia de la Merida).


Ministerul Justitiei propune consolidarea cadrului legislativ cu privire la declaratii de avere, declaratii de interese si incompatibilitati, cu includerea unor mecanisme de verificare si a unui regim sanctionator acolo unde se constata incalcari ale prevederilor legale. Verificarea depunerii si exactitatea declaratiilor de avere, a declaratiilor de interese, precum si a starilor de incompatibilitate se va face de catre un organism abilitat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS