16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMagistralele de gaze din Dolj, un proiect aproape ratat

Magistralele de gaze din Dolj, un proiect aproape ratat

• Estimate la 7,5 milioane de dolari, cele doua viitoare magistrale nu au obtinut cota de gaze de la TRANSGAZ Medias • Daca problema nu se rezolva urgent, 50 de miliarde de lei alocate din bugetul judetean vor fi cheltuite in alte scopuri

Administratia doljeana este pe cale sa rateze unul dintre cele mai ambitioase proiecte din ultimii ani, estimat la circa 7,5 milioane de dolari. Este vorba despre cele doua magistrale de gaze ce urma sa strabata Doljul, legind Craiova de sudul judetului. Constantin Dascalu, vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj, a precizat ca autoritatile nu au reusit sa obtina de la TRANSGAZ Medias cota necesara de gaze pentru cele doua magistrale de transport (Craiova – Calafat si Craiova-Bechet), ce ar fi urmat sa aprovizioneze peste 30 de comune. Pentru acest proiect, estimat la aproximativ 7,5 milioane de dolari, s-au alocat deja din bugetul pe 2004 al judetului circa 50 de miliarde de lei. Banii erau necesari pentru demararea lucrarilor.

„Cei de la TRANSGAZ

ne-au spus ca nu au capacitatea necesara sa ne furnizeze cota de gaze pe care o ceream. Daca nu vom gasi o solutie, vom fi nevoiti sa repartizam cele 50 de miliarde de lei spre alte obiective“, a spus Dascalu. Alaturi de aductiunea de apa Tismana II, care ar urma sa asigure apa nonstop in tot orasul, magistralele de gaze erau unul dintre proiectele de anvergura in care administratia doljeana se angajase in ultimii ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS