16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

Flash

Ziua recoltei

Duminica,14 octombrie, in Piata Centrala din Bailesti, in cadrul sarbatoririi celor 80 de ani de existenta a orasului, tot poporul va putea sa participe la Ziua recoltei, organizata de consiliul local. Cei care nu si-au pus inca muraturi vor putea sa le achizitioneze atunci, iar printre picaturi sa guste din mititeii gratarelor instalate in piata si sa traga o sirba indracita cintata de tarafurile din localitate, care vor sustine un program artistic.

Serbare cimpeneasca

Bailestenii petrecareti care nu mai au rabdare pina cind se va serba Ziua recoltei pot sa participe de simbata la prinz, in parcul orasului, la un concert sustinut de Ansamblul Maria Tanase, alaturi de alte ansambluri folclorice. Pentru cei care nu vin de acasa suficient de bine dispusi se asigura bere la cort si traditionalii mititei la gratar. Seara, in acelasi parc, tinerii se vor dezlantui in discoteca in aer liber organizata de o firma din orasul devenit municipiu.

Dupa petrecere se poate trece la semanat

Pentru cultivatorii de cereale din Bailesti, primaria a inlesnit aducerea primelor 50 de tone de saminta de griu. Pentru cele 4.500 ha de paioase ce se vor cultiva in aceasta toamna la Bailesti, primaria a asigurat o parte din saminta, contra cost, iar alta parte va fi procurata de cei interesati direct de la sursa.

Popa din Perisor era cit pe-aci sa zboare cu avionul

In amintirea inventatorului Henri Coanda, ai carui bunici au trait in Perisor, cu multi ani in urma in fata primariei din localitate s-au adus citeva avioane de vinatoare din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Cind au fost aduse avioanele erau complete, dar de-a lungul timpului taranii si-au luat cite o piulita in asa fel incit acum au ramas doar carcasele. Parintele din comuna, popa Belu cum ii spun localnicii, a vrut sa sperie babele de la taina de pe sant si a adus un drujbar pe care l-a instalat la coada avionului cu drujba pornita. El care se afla la…mansa a inceput sa strige la femei ca-i incurca locul la decolare. Crezind ca-i o minune, babele si-au scuipat in sin si au dat sfoara-n tara ca popa zboara cu avionul.

Dupa ce ca sint rau-platnici, sint si circotasi

Fostul IAS Bailesti are de platit la primaria din localitate 1,5 miliarde de lei pentru taxe si impozite locale. Dupa ce ca nu au platit nici un leut din aceasta suma pe motiv ca nu au lichiditati, cei de la IAS au dat in judecata Comisia locala si Comisia judeteana de aplicare a Legii fondului funciar pe motiv ca le-au luat pamintul din administrare. Despre cine a cumparat ferma de la Afumati cu 120 de milioane de lei nu sufla nimeni o vorba. Dar despre cine vrea sa concesioneze cele 3.000 ha ale fostului IAS spune cineva ceva?

Datorii de 8,5 miliarde de lei la intretinere

Asociatiile de locatari din Bailesti sint datoare la regiile furnizoare de servicii publice 8,5 miliarde de lei. Pentru ca banii nu se pot recupera, nici in aceasta iarna apartamentele nu vor avea caldura si apa calda. Un caz aparte il constituie directorul unei scoli din localitate, I. Mandoiu, care are de platit 18 milioane de lei, contravaloarea intretinerii apartamentului incepind cu anul 1990.

Bailestenii si-au pus vin si in ligheane

De pe cele 1.100 ha cultivate cu vie, bailestenii au cules o recolta de struguri atit de mare, incit unii dintre ei au pus vin si in ligheane. Singurul lucru care i-a stresat in timpul culesului a fost situatia incerta a lui „Binladen“, despre care Nela lui Zapacitu nu stia daca se napusteste sau nu si asupra foisorului din capul viei. Dupa ce a fiert vinul si s-au cules nucile, Nela s-a mai linistit cu foisorul, dar acum pazeste butoiul ca daca…

Primaria din Bailesti a fost revendicata

Stranepoata lui Barbu Stirbei, care are 95 de ani si locuieste in Franta, a depus printr-un avocat din Tirgoviste cerere de revendicare pentru cladirea in care functioneaza primaria orasului. Pe Legea 10/2001 au mai fost depuse 30 de cereri pentru diferite cladiri si paminturi din oras.

Doua capre si un descult

Razboiul omenirii impotriva „Binladenului“ nu a stirnit prea mult entuziasm in Bailesti. Impresionati de imaginile transmise de televiziunile prin cablu, bailestenii se intreaba: „Ce sa impuste, domne, doua capre si un descult? Seamana intre ei ca doua picaturi de apa. Toti sint slabi, toti sint inchisi la culoare,toti au pusti si toti au barba…“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS