17.8 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieMobileApple dezvăluie funcții de inteligență artificială, inclusiv ChatGPT, pentru dispozitivele sale

Apple dezvăluie funcții de inteligență artificială, inclusiv ChatGPT, pentru dispozitivele sale

Apple a dezvăluit luni „Apple Intelligence”, suita sa de noi funcții AI pentru dispozitivele sale – inclusiv un parteneriat cu OpenAI.

Apple încearcă să ajungă din urmă rivalii care se confruntă cu adoptarea tehnologiei fierbinți.
De luni de zile, Apple a exercitat presiuni pentru a-i convinge cei care se îndoiesc cu privire la strategia sa de AI, după ce Microsoft și Google au lansat produse în succesiune rapidă.

Dar această ultimă mișcare va duce experiența produselor Apple „la noi culmi”, a spus directorul executiv Tim Cook. Anunțul a fost făcut în timp ce deschidea o conferință anuală a dezvoltatorilor la nivel mondial la sediul gigantului tehnologic din orașul Silicon Valley Cupertino, California.

În acest scop, Apple a încheiat un parteneriat cu OpenAI, care a inaugurat o nouă eră pentru inteligența artificială generativă în 2022, odată cu apariția ChatGPT.

Apple Intelligence

OpenAI a fost „foarte bucuros să colaboreze cu Apple pentru a integra chatgpt în dispozitivele lor mai târziu în acest an! Cred că o să vă placă cu adevărat”, a postat șeful companiei Sam Altman pe rețelele de socializare.
Apple Intelligence va fi, de asemenea, adăugat la o nouă versiune a sistemului de operare iOS 18, dezvăluită în mod similar luni.

Directorii Apple au subliniat că măsurile de protecție a confidențialității au fost integrate în Apple Intelligence pentru a face asistentul său digital Siri și alte produse mai inteligente, fără a fura datele utilizatorilor.

Marea provocare pentru Apple a fost cum să infuzeze AI în stil ChatGPT în produsele sale, fără a slăbi confidențialitatea și securitatea utilizatorilor puternic promovate, potrivit analiștilor.

Sistemul „pune modele generative puternice chiar în nucleul iPhone-ului, iPad-ului și Mac-ului”, a declarat vicepreședintele senior al ingineriei software Apple, Craig Federighi.

„Se bazează pe contextul tău personal pentru a-ți oferi informații care sunt cele mai utile și relevante pentru tine și îți protejează intimitatea la fiecare pas.”

În special, Apple Intelligence va permite utilizatorilor să-și creeze propriile emoji-uri pe baza unei descriere în limbajul de zi cu zi sau să genereze scurte rezumate ale e-mailurilor în cutia poștală.

Utilizatorii își vor putea face cererile către Siri în scris sau oral, potrivit France24.

Îmbunătățirile AI au inclus și integrarea ChatGPT cu modelele de sisteme de operare la sfârșitul acestui an, a spus Federighi.

„Implementarea este ceea ce este special aici”

Silicon Valley este convinsă că AI generativă va schimba profund modul în care utilizatorii interacționează cu smartphone-urile și computerele. Tehnologia este încă în stadii incipiente și beneficiile nu sunt complet clare.

Anunțurile de la WWDC au pregătit scena pentru o lansare așteptată a iPhone 16 mai târziu în cursul anului și deschid ușa către „o renaștere a creșterii” pentru companie, a declarat analistul senior Wedbush Securities Daniel Ives.

Cook și-a prefigurat angajamentul față de AI punând cipuri mai puternice și mai pregătite pentru AI pe versiunile iPad și MacBook la începutul acestui an.

Citește și: (VIDEO) Incendiu uriaș într-un apartament din Miami umple cerul cu fum

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS