10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlternativa gratuită la Photoshop pe Android

Alternativa gratuită la Photoshop pe Android

Krita este o aplicație complexă pentru desenat, care oferă multe funcții din Photoshop complet gratuit, iar acum are și o versiune pentru Android și ChromeOS, scrie descopera.ro.

Tabletele se bucură de o creștere semnificativă în popularitate în 2020. Aceste dispozitive au fost ignorate în ultimii ani, însă au fost „redescoperite”, atât pentru consum de conținut, dar în special pentru productivitate. Ecranele tabletelor pot fi folosite drept planșe de desen, dar există o mare lipsă de software de calitate pentru ele. Photoshop este scump, iar alternativele gratuite sunt în general prea simple, sau pline de reclame.

Cum funcționează Krita pe Android

Krita era încă de câțiva ani disponibil ca o alternativă open source la Photoshop. Această aplicație pentru desen era însă disponibilă doar pe PC-uri. Acum, producătorii săi au lansat și o versiune pentru Android, disponibilă exclusiv pe tablete. Pentru că este disponibilă pe Android, aceasta poate fi instalată și pe dispozitivele cu ChromeOS,  de asemenea o categorie de dispozitive aproape „ignorată” de dezvoltatorii de aplicații complexe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS