23.7 C
Craiova
sâmbătă, 6 iunie, 2020
Știri de ultima oră Tehnologie IT&C Cum poţi verifica nivelul de viaţă al bateriei de la orice telefon care rulează Android

Cum poţi verifica nivelul de viaţă al bateriei de la orice telefon care rulează Android

iOS include deja câteva instrumente care ajută în determinarea nivelului real de uzură al acumulatorilor instalaţi în telefoane iPhone, stabilind eventual dacă se impune o intervenţie la centrul de service. În schimb, pe Android determinarea nivelului de „sănătate” al acumulatorului se face cu ajutorul unei aplicaţii dedicate, scrie go4it.ro. Magazinul Play Store oferă mai multe soluţii care necesită, sau nu, parcurgerea procedeului de ROOT.

Trucuri pentru a nu uza bateria

Nivelul de uzură (Battery Health) este direct răspunzător de capacitatea reală a acumulatorului şi în efect, cât durează bateria la o singură încărcare. Consecinţă a folosirii de zi cu zi, uzura bateriei telefonului se manifestă în timp şi este amplificată de factori cum ar fi expunerea la temperaturi ridicate prin folosirea intensivă a dispozitivului (ex. jocuri de mobil în timp ce telefonul se află la încărcat), cât şi datorită stilului de utilizare. Spre exemplu, obiceiuri precum lăsarea telefonului peste noapte cu cablul de alimentare conectat şi acumulatorul încărcat la 100% capacitate determină uzură accelerată. Uzură accelerată rezultă şi din descărcarea completă şi frecventă a bateriei, lăsând telefonul până la oprirea automată.

O soluţie pentru protejarea acumulatorului poate fi încărcarea parţială cât mai frecventă a telefonului mobil, evitând pe cât posibil descărcarea sub nivelul de 30%-40% şi alimentarea peste nivelul de 80% baterie. În general, la achiziţionarea unui nou smartphone sunt de preferat dispozitivele care oferă un acumulator de capacitate mărită, acesta fiind mai puţin solicitat.

Cum verificăm uzura bateriei

Poţi verifica nivelul de viaţă al bateriei de la orice telefon care rulează Android şi folosind Accu​Battery, o aplicaţie gratuită care oferă funcţionalitatea promisă şi fără parcurgerea procedeului de ROOT.

Disponibilă în magazinul Play Store, Accu​Battery necesită parcurgerea unei etape iniţiale de calibrare, constând în încărcarea telefonului până la 100% capacitate şi folosirea normală până la descărcare completă (0% capacitate şi oprire de siguranţă). Aplicaţia va compara apoi măsurătorile obţinute cu specificaţiile dispozitivului, stabilind cât de mult se abate capacitatea reală de valorile pentru acumulator date de producător.

Astfel, nivelul Battery Health ar trebui să fie de aproximativ 100% pentru un telefon nou. Variaţii de +/-1% sunt admisibile, putând indica erori de măsurare sau variaţii rezultate în urma procesului de fabricaţie.

Asistând protejarea pe termen lung a acumulatorului, aplicaţia poate fi setată pentru emiterea de alerte la atingerea unui anumit nivel de încărcare (ex. 80%), respectiv descărcare.

Ce alte informaţii mai putem afla

Accu​Battery mai poate afişa şi alte informaţii utile, precum curentul de încărcare şi timpul estimat pentru încărcare completă, consumul în mAh la utilizarea telefonului în diverse aplicaţii şi temperatura acumulatorului, ajutând utilizatorii să evite deteriorarea accelerată cauzată de supraîncălzire.

Din păcate, ca orice aplicaţie generică pentru gestionarea bateriei, Accu​Battery nu este compatibilă chiar cu orice configuraţie smartphone, funcţia de monitorizare nefiind disponibilă în aceste cazuri.


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un bărbat a fugit din izolare să își vadă...

Un gălățean a fugit din izolare să-și...

ȘTIRI GdS

PSD: România a fost păsuită grație social-democraților. Ratingul „S&P”...

PSD afirmă, într-un comunicat transmis sâmbătă, că singurul motiv pentru care agenţia de rating Standard&Poor's a "păsuit" retrogradarea Guvernului PNL a fost...

Un bărbat a fugit din izolare să își vadă...

Un gălățean a fugit din izolare să-și vadă soția și a fost dus într-un centru de carantină. Aici a sărit pe geam...

VIDEO insolit. O bătrână distruge un aparat cu dezinfectant...

O femeie din Bacău a fost surprinsă de camerele de supraveghere făcând un lucru greu de explicat. Bătrâna a distrus un dispenser...

Moșii de Vară sau Sâmbăta Morților. Ce nu trebuie...

În sâmbăta dinaintea Rusaliilor sunt prăznuiți Moșii de Vară, iar în toate bisericile ortodoxe sunt oficiate slujbe pentru pomenirea tuturor celor care...

Joe Biden, aproape să fie desemnat candidatul Partidului Democrat...

Fostul vicepreşedinte Joe Biden a revendicat vineri victoria în cursa Partidului Democrat pentru desemnarea candidatului care va participa la alegerile prezidenţiale din...

Live / Universitatea Craiova – FC Viitorul, scor 0-3....

Alb-albaștrii și-au dezamăgit suporterii în prima repriză a amicalului lui FC Viitorul. Au fost dominați copios, nu au contat în atac și...