Acasă Tehnologie IT&C NASA vrea să angajeze specialist cu abilități în criptomonede

NASA vrea să angajeze specialist cu abilități în criptomonede

-

NASA, agenția responsabilă pentru cercetarea spațiului, recrutează un candidat cu o gamă largă de abilități. Printre principalele abilități, candidatul trebuie să aibă experiență în criptomonede și tehnologie blockchain, scrie Thenextweb.com

Responsabilitățile vor include dezvoltarea aplicațiilor inovatoare pentru domenii transversale, inclusiv robotică, AI, cloud computing și hardware de zbor de generație viitoare.

Persoana aleasă se va alătura echipei de oameni de știință a datelor NASA și a altor experți care alcătuiesc Centrul de Experiență pentru Inovare (IEC) al Laboratorului de Propulsie Jet din California.

NASA și tehnologia „blockchain”

În ianuarie, Hard Fork a raportat că agenția explora cazurile potențiale de utilizare pentru tehnologia blockchain în speranța de a proteja confidențialitatea și securitatea datelor de zbor ale aeronavelor.

Un blockchain este o listă de înregistrări în continuă creștere, numite blocuri, care sunt legate și securizate cu ajutorul criptografiei. Ca structură de date, un blockchain este o listă simplu înlănțuită, în care legăturile între elemente se fac prin hash.

Astfel, fiecare bloc conține de obicei o legătură către un bloc anterior (un hash al blocului anterior), un timestamp și datele tranzacției. Prin design, blockchainurile sunt rezistente la modificarea datelor.

De asemenea, în aprilie 2018, NASA a anunțat o nouă subvenție pentru sprijinirea dezvoltării unei nave spațiale autonome, care ar putea lua decizii folosind tehnologia blockchain și fără a fi necesară intervenția umană.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

Amendaţi pentru folosirea telefonului mobil la volan

Poliţiştii de la Rutieră au dat primele amenzi şoferilor depistaţi folosind telefonul mobil la volan. Asta după ce, de sâmbătă, pot fi sancţionaţi cei care scriu mesaje, transmit live, filmează sau vorbesc la telefon în timpul condusului.

Horoscop

Berbec Debutul săptămânii vă aduce multă energie şi dorinţă de a vă implica în tot felul de activităţi. Energia de care daţi...

Bancul zilei

Un om de afaceri are un accident de maşină şi vine poliţistul să facă proces-verbal. Afaceristul: Ce nenorocire!… Mercedesul...