29.6 C
Craiova
duminică, 12 iulie, 2020
Știri de ultima oră Tehnologie IT&C NASA vrea să angajeze specialist cu abilități în criptomonede

NASA vrea să angajeze specialist cu abilități în criptomonede

NASA, agenția responsabilă pentru cercetarea spațiului, recrutează un candidat cu o gamă largă de abilități. Printre principalele abilități, candidatul trebuie să aibă experiență în criptomonede și tehnologie blockchain, scrie Thenextweb.com

Responsabilitățile vor include dezvoltarea aplicațiilor inovatoare pentru domenii transversale, inclusiv robotică, AI, cloud computing și hardware de zbor de generație viitoare.

Persoana aleasă se va alătura echipei de oameni de știință a datelor NASA și a altor experți care alcătuiesc Centrul de Experiență pentru Inovare (IEC) al Laboratorului de Propulsie Jet din California.

NASA și tehnologia „blockchain”

În ianuarie, Hard Fork a raportat că agenția explora cazurile potențiale de utilizare pentru tehnologia blockchain în speranța de a proteja confidențialitatea și securitatea datelor de zbor ale aeronavelor.

Un blockchain este o listă de înregistrări în continuă creștere, numite blocuri, care sunt legate și securizate cu ajutorul criptografiei. Ca structură de date, un blockchain este o listă simplu înlănțuită, în care legăturile între elemente se fac prin hash.

Astfel, fiecare bloc conține de obicei o legătură către un bloc anterior (un hash al blocului anterior), un timestamp și datele tranzacției. Prin design, blockchainurile sunt rezistente la modificarea datelor.

De asemenea, în aprilie 2018, NASA a anunțat o nouă subvenție pentru sprijinirea dezvoltării unei nave spațiale autonome, care ar putea lua decizii folosind tehnologia blockchain și fără a fi necesară intervenția umană.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Rezultatele controalelor din weekend: Câte persoane au fost amendate

Peste 2.100 de sancţiuni contravenţionale, în valoare...

ȘTIRI GdS

Rezultatele controalelor din weekend: Câte persoane au fost amendate

Peste 2.100 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 750.000 de lei, au fost aplicate sâmbătă de angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului...

Turiști salvați de pe munte în Parâng

Trei turiști au fost salvați duminică de salvamontiștii din Gorj. Două persoane au fost recuperate din zona de...

Ministrul Muncii, pe litoral: „Supraaglomerație, e nevoie de responsabilitate”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, duminică, după mai multe vizite în localuri și cluburi de pe litoral, că a găsit mai...

Covid-19: Zeci de piețe și marketuri, controlate de polițiștii...

38 de marketuri și piețe de pe raza județului Olt au fost verificate în dimineața zilei de duminică, 12 iulie a.c., în...

Paraguayul a respins o nouă cerere de eliberare a...

Un tribunal din Paraguay a respins o nouă cerere de eliberare a lui Ronaldinho. Fostul star al fotbalului brazilian este deţinut de peste patru luni pentru utilizarea unor documente oficiale false.

Juventus, salvată de la înfrângere de Cristiano Ronaldo în...

Campioana en titre a Italiei, Juventus Torino, a remizat în extremis pe teren propriu, scor 2-2, cu formaţia Atalanta Bergamo, sâmbătă seara, în cel mai aşteptat meci al etapei a 32-a din Serie A.