Acasă Tehnologie IT&C NASA vrea să angajeze specialist cu abilități în criptomonede

NASA vrea să angajeze specialist cu abilități în criptomonede

-

NASA, agenția responsabilă pentru cercetarea spațiului, recrutează un candidat cu o gamă largă de abilități. Printre principalele abilități, candidatul trebuie să aibă experiență în criptomonede și tehnologie blockchain, scrie Thenextweb.com

Responsabilitățile vor include dezvoltarea aplicațiilor inovatoare pentru domenii transversale, inclusiv robotică, AI, cloud computing și hardware de zbor de generație viitoare.

Persoana aleasă se va alătura echipei de oameni de știință a datelor NASA și a altor experți care alcătuiesc Centrul de Experiență pentru Inovare (IEC) al Laboratorului de Propulsie Jet din California.

NASA și tehnologia „blockchain”

În ianuarie, Hard Fork a raportat că agenția explora cazurile potențiale de utilizare pentru tehnologia blockchain în speranța de a proteja confidențialitatea și securitatea datelor de zbor ale aeronavelor.

Un blockchain este o listă de înregistrări în continuă creștere, numite blocuri, care sunt legate și securizate cu ajutorul criptografiei. Ca structură de date, un blockchain este o listă simplu înlănțuită, în care legăturile între elemente se fac prin hash.

Astfel, fiecare bloc conține de obicei o legătură către un bloc anterior (un hash al blocului anterior), un timestamp și datele tranzacției. Prin design, blockchainurile sunt rezistente la modificarea datelor.

De asemenea, în aprilie 2018, NASA a anunțat o nouă subvenție pentru sprijinirea dezvoltării unei nave spațiale autonome, care ar putea lua decizii folosind tehnologia blockchain și fără a fi necesară intervenția umană.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. Novara T Impex, un reper important pe piața construcțiilor din Oltenia

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Primăria vrea înapoi banii pe polivalentă

Primarul Slatinei a anunțat la prezentarea bugetului că, cel mai probabil, investiția la sala polivalentă va fi abandonată. Primăria a plătit lucrări...